Index Vakbarát Hírportál

Gründolják a Fradi-várost a Népligetben

2013.08.15. 08:43 Módosítva: 2013.08.15. 08:54

Kőbánya is támogatja a "Fradi-város" építését, amelyet Kubatov Gábor, a klub elnöke és a Fidesz országos pártigazgatója a Népligetben képzel el, írja Népszabadság. A tervet a margitszigeti szökőkút átadásakor Orbán Viktor kormányfő is támogatásáról biztosította. Mint mondta, már készülnek a tervek, és konkrétumokról hamarosan megállapodásokat köthetnek majd a fővárossal.

A Ferencvárosi Torna Club (FTC) több sportlétesítményt használ az Üllői úti stadion átellenében lévő Népligetben. A klub átmenetileg ide költözött át a 13,5 milliárdból felépülő új Albert Flórián Stadion átadásáig.

A fogadó létesítmények zöme leromlott állapotban van, részben ezek helyén alakítanák ki a "Fradi-várost". A lap szerint Kubatov Gábor már hónapokkal ezelőtt azt mondta az FTC Baráti Kör tagjainak, hogy találtak szponzort is a sportváros felépítéséhez.

Az akkori tervek szerint első körben a mobil stadiont építenék fel, illetve felújítanák, modern locsolórendszerrel látnák el a pályákat. Második lépcsőben a faház és az uszoda lebontásával felszabadult területen egy multifunkciós csarnok épülne, amelyben egy 2500 fős kézilabdacsarnok, torna- és birkózóterem kapna helyet. Emellett létesülne egy szabadtéri és egy fedett uszoda is. A Fradi elképzelései szerint később az Építők-telep is hozzájuk kerülne, így lenne hely szállodának,  ami mellett a szabadtéri medence strandként is funkcionálhatna, valamint épülhetne egy modern, Budapesten még példa nélküli, orvosi, diagnosztikai és rehabilitációs központ is.

Az ingatlan tulajdonosa az állam, a vagyonkezelői jogot a Nemzeti Sportközpontok (NSK) gyakorolja. Az FTC vezetése már tavaly májusban arra számított, hogy az ősszel megkapják a terület vagyonkezelői jogát 50 évre. A kőbányai önkormányzat végül csak idén márciusban szavazta meg az ehhez szükséges előterjesztést. A kerület semmiféle terhet nem vállal magára, mivel a tulajdonba adás esetén az ingatlan fejlesztésének, üzemeltetésének feladatát egy hosszú távú használati szerződés keretében átadná a Fradinak.



Rovatok