Index Vakbarát Hírportál

Az alagúton át mentették a lerobbant Alstom utasait

2014.03.26. 15:08 Módosítva: 2014.03.26. 15:28

Egy nap alatt két üzemzavar volt a 2-es metró vonalán. Reggel a Batthyány téren észleltek hibát, ami miatt egy ideig pótlóbuszok vitték az utasokat a Déli pályaudvar és a Deák Ferenc tér között.

Kora délután az Örs vezér tere és a Deák tér között állt le a metróforgalom, mert az egyik szerelvény áramszedője alá valami beszorult. Ezt a Metróért Egyesület írta a Facebookon.

Az MTI szerint a metró két állomás között állt le, az utasokat leszállították, és az alagúton keresztül kísérték a Keleti pályaudvari állomásra, a tűzoltók is a helyszínen voltak.

A szerelvényen mintegy negyven utas tartózkodott, akiknek a testi épségük egy pillanatra sem volt veszélyben. A BKV és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság 20-25 perc alatt a homlokmenekítő ajtókon keresztül gond nélkül leszállította az utasokat a járműről és kisegítette őket az állomásra.  A BKK helyszínre érkező forgalomirányító kollégái ásványvízzel, üdítővel látták el az utasokat.

A Budapesti Közlekedési Központ fél négy előtt néhány perccel ezt írta a Facebookon:

Az M2-es metró szerelvényei helyett várhatóan még egy órán át összesen 44 pótlóbusz közlekedik az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér állomások között.

A Népszabadság a múlt héten arról írt, hogy rengeteg a baj a 2-essel, ezért csak főmérnöki utasítással működhet.

Ha valaki szemtanúja volt az eseményeknek, és van kedve leírni, mit élt át, írja meg nekünk erre az e-mail címre: ugyelet@mail.index.hu, köszönjük!



Rovatok