Index Vakbarát Hírportál

Felújított 1-es: 60 helyett 30 km/óra

2014.06.10. 18:33

A BKK nekilát az 1-es villamos következő szakaszának, a felújított részekre pedig már ki is kerültek a lassújelek, írta Facebook-oldalán a VEKE. A BKK szerint kivitelezői hiba történt, ami garanciálisan ki lesz javítva.

Remek a minőség, nyilván átvették és kifizették... Kiváló, hogy a frissen felújított Árpád hídon 30-cal kell végigdöcögni, miközben 60-at ígértek. Az autók meg 70-nel húzhatnak el a villamosok mellett. Hihetetlenül kiváló reklám a közösségi közlekedésnek.

áll a VEKE közösségi oldalán.

A BKK közleményt adott ki megkeresésünkre. Eszerint az 1-es villamos május elején forgalomba helyezett, óbudai szakaszán rövidesen lezárul a próbaüzem és elkezdődhet a műszaki átadás-átvétel. Ám egy ekkora kivitelezési munkánál több kisebb hiba is előfordul. 

A BKK a Bécsi út/Vörösvári út és a Puskás Ferenc Stadion M közötti szakasz teljes körű átadás-átvétele előtt javíttat minden olyan problémát, ami a felújított vonalszakaszon keletkezett. A felújítást végző vállalkozó a hibákat elismerte, azokat határidőre, még a kifizetést megelőzően, garanciálisan javítani fogja. 

Az 1-es villamos vonalának felújítását végző Városi Vasútépítő Konzorciumnak 14-ből összesen 12 úgynevezett síndilatáció – azaz a sín hőváltozás okozta mozgásait felfogó, azt áthidaló anyagmegszakítás – környékén található hibát kell garanciálisan javítania még a szakasz átadás-átvétele előtt. Az érintett vonalszakaszon továbbra is biztonságosan lehet közlekedni, de ezen a szakaszon 30 km/h sebességkorlátozást kellett bevezetni átmenetileg.



Rovatok