Index Vakbarát Hírportál

Nem érdemes villamosozni Dél-Budán szombattól

2015.11.12. 17:31

November 14. és 22 között újabb izgalmak jönnek a dél-budai tömegközlekedésben, ugyanis a Bartók Béla úton felújításokat végeznek majd, és emiatt több villamos sem fog járni, helyettük fel lehet ülni a pótlóbuszokra.

A BKK közleménye szerint villamospálya-karbantartást végeznek majd a Bartók Béla úton a Szent Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér között és a Kosztolányi Dezső téren, ezért ezen a szakaszon szünetel a villamosközlekedés.

Szóval:

  • a 18-as villamos dél felől csak az Újbuda-központ M-ig, észak felől pedig a Rudas Gyógyfürdőig közlekedik, a kimaradó szakaszon a 17-es pótlóbusszal és a 86-os busszal lehet utazni, és a Savoya Park végállomás felől csak Újbuda-központig. 
  • A 41-es villamos hétköznap a Kamaraerdei Ifjúsági Parktól Újbuda-központig jár, hétvégén pedig nem közlekedik, úgyhogy az érintett szakaszokon a 17-es pótlóbuszt és 86-os buszt, hétvégén a Városház térig meghosszabbított útvonalú 61-es villamost, és a csak ekkor közlekedő 41-es pótlóbuszt lehet választani.
  • A 19-es, a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos ebben az időszakban nem közlekedik, ezeken a vonalakon a pótlóbuszok járnak majd, a meghosszabbított útvonalú 61-es villamos jelent eljutási lehetőséget; szombati napokon a 48-as villamos Fehérvári úti szakaszán a sűrűbben közlekedő 18-as villamos is jár.

Emiatt gyakrabban jár majd a négyes metró, a 7-es, a 86-os és a 107-es busz is. 



Rovatok