Index Vakbarát Hírportál

Frászt hozta az autósokra a józsefvárosi önkormányzat

2016.10.05. 12:59
Kijelölték az új fizetős parkolási övezeteket a Józsefvárosban, felállították parkolóautomatákat is, de még le vannak takarva fekete lepellel. Ennek ellenére kedd délután minden második autó szélvédőjére bírságcsekket helyeztek. Csak később derült ki, hogy a Mikulás-csomag figyelmeztetést rejtett, az önkormányzat ezzel tájékoztatott a díjfizetés beindulására.

Olvasónk Józsefvárosban, a Százados negyedben lakik. Mint írja, a múlt hét pénteken, azaz szeptember 30-án a kocsik szélvédőjére tettek valakik egy papírkát, miszerint október 1-től, munkanapokon 8 és 18 óra között fizetős lesz a parkolás. Hétfőn nem történt semmi, a parkolóautomaták, parkolóövezet kezdete táblák le voltak takarva. 

Kedd reggel sem volt ez másképpen, de mikor hazaértem (17 óra körül), minden második autón ott volt a mikuláscsomag, annak ellenére, hogy a táblák és a parkolóautomaták továbbra is le vannak takarva.

– tette hozzá megrökönyödve olvasónk.

Megkerestük a józsefvárosi önkormányzatot, hogy milyen trükkel lehet befizetni a parkolási díjat a letakart automatában, hogy a parkoló autós megúszhassa a bírságot.

Az önkormányzat válasza szerint 2016. október 04-én tesztüzemeltetést végeztek annak érdekében, hogy zökkenőmentes legyen az indulás. A gépkocsikra ezen a napon tájékoztatót helyeztek, ez pótdíjelőírást és csekket sem tartalmazott, kizárólag az időjárás miatt (ne ázzon el) tették a mikuláscsomagba. (Olvasónk 5-i felvételén jól látszik a csomag felirata: Fotófelvétellel rögzített pótdíjfizetési felszólítás)

A borítást a táblákról és az automatákról csütörtök (október 6-án) szedik le, és 2016. október 7-én indul a díjfizetés a Százados negyedben, a szokásos türelmi idővel. Ez azt jelenti, hogy az első két hétben, vagy az első három figyelmeztetésig (maximum a két hetes időtartam idején) a gépkocsivezetők szintén csak tájékoztatót kapnak, illetve nulla forintos „büntetést”, hogy felhívják a figyelmüket arra vonatkozóan, hogy díjfizető zónában parkolnak.

A válasz szerint tehát a levélben jelentkező gépkocsivezetőknek tehát nem kellett parkoló díjat fizetni, ha a Százados negyedben kapta a csomagot, ugyanis büntetést sem kapott.

Az önkormányzat felhívja a figyelmet ara is, hogy díjfizető övezetek területén állandó bejelentett lakcímmel rendelkező józsefvárosi polgárok lakosonként egy személygépkocsival vagy 3,5t megengedett össztömeget meg nem haladó tehergépkocsival továbbra is ingyenesen parkolhatnak, amennyiben kérik a lakossági várakozási hozzájárulást. 



Rovatok