Index Vakbarát Hírportál

BKV: A minimálisnál is kisebb az esély a vészhelyzetre a 3-as metrón

2017.03.03. 15:04

A BKV garantálja az utasok biztonságát a 3-as metrón, a vonalon a minimálisnál is kisebb az esélye veszélyhelyzet kialakulásának – közölte a BKV Zrt. a „Visszautasítjuk az orosz rulettet" című közleményben, amiben a DK állításaira reagálnak. Gy. Németh Erzsébet sajtótájékoztatóján felszólította a miniszterelnököt és a főpolgármestert, hogy ne játsszon orosz rulettet az emberek életével, a párt szerint ugyanis egy tömegkatasztrófa elkerülése érdekében haladéktalanul meg kell kezdeni a 3-as metró felújítását. 2014-ben készített videónk szerint azért van némi ok aggodalomra:

Ha ezt megnézi, nem biztos, hogy utazik többé a 3-as metróval

A BKV közleményében azt írta: a társaság vezetése birtokában van a 3-as metróvonal biztonságos üzemeltetéséhez szükséges minden információnak és tapasztalatnak, és teljes felelősséggel állítja, hogy az utasok biztonsága garantált.

A budapesti metrórendszer megbízhatósága semmilyen szempontból sem rosszabb az európai városok hasonló rendszereinél, és a metrót üzemeltető munkatársak felkészültsége is kimagasló

– írták. 

A BKV csak olyan szerelvényt enged utasforgalomba, amit szakemberei műszakilag átvizsgáltak és biztonságosnak találtak, vagyis nem veszélyezteti senki egészségét és biztonságát. Az esetleges leállások pedig éppen a biztonságos üzemeltetést szolgálják – közölték. 

Sőt

Azt is megtudtuk, hogy a 3-as metró üzemeltetésében, műszaki rendszereiben az elmúlt néhány évben olyan jelentős átalakítások, fejlesztések történtek, amikkel a különböző veszélyhelyzetek kialakulásának esélye a korábban is minimálisról tovább csökkent.

Március második felétől pedig folyamatosan állnak majd forgalomba a felújított szerelvények ezen a vonalon. 

A BKV-nak korábban a lángoló plüssmetró sem tetszett. 



Rovatok