Index Vakbarát Hírportál

A BKV feladta a harcot a megállóba parkoló autósokkal szemben

2019.07.01. 15:06

A Budagyöngye megállót egykor parkolásgátlók védték a mindenhova beparkoló kocsiktól, de az oszlopokat rendszeresen kidöntötték, a BKV pedig feladta a harcot. Most lehet kerülgetni az autókat, vagy ha épp nem áll bent valaki, akkor a bokatörő kátyúkat, vizes gödröket. 

A harctéri állapotokról így számol be olvasónk:

Az 56/61-es villamos Budagyöngye villamosmegállójának Széll Kálmán tér irányú peronja és annak közvetlen környezete hosszú hónapok óta keseríti meg a villamosra várakozók, ill a megállót megközelíteni kívánó (sok esetben óvodáskorú gyerekekkel érkező) emberek mindennapjait. Napközben a megálló hátsó részét alig lehet megközelíteni a szabálytalanul ráparkoló autóktól, másrészt akkora kráter éktelenkedik a peron járdájában, hogy esőben tengert képez benne a víz, szárazon pedig bokatörő létével teszi próbára az utasokat. Csak egy picike kis aszfaltozásra és három parkolásgátló U-korlátelem telepítésére volna csak szükség.

Megkerestük a BKV-t, hogy tudnak-e az utaskeserítő helyzetről, és ha igen, mit tesznek ellene. Válaszuk szerint a megálló melletti terület megóvása érdekében már tettek ki parkolásgátlókat, de azokat az oda beparkoló autók rendszeresen kidöntötték. 

Tehát az olvasó által javasolt megoldás nem vált be. 

– állapította meg a BKV.

A közlekedési cég azt elismerte, hogy az aszfaltréteg a megállónál valóban enyhén megsüllyedt, ezt csak a teljes peron - hosszabb előkészítést igénylő - javításával, újraaszfaltozásával  lehet esztétikusan és tartósan megszüntetni.

Mindenesetre megígérték, hogy rövid távon intézkednek, miután az érintett szervezetekkel egyeztettek. A peron teljes átépítésére a Szilágyi Erzsébet fasori útfelújítás részeként készülnek tervek.

A kerület lapja szerint a Szilágyi Erzsébet fasor az 59-es szám és a Hidász utca között újulhat meg 2020-ban a rossz állapotú szervizúttal együtt.



Rovatok