Index Vakbarát Hírportál

Roháč fegyverével ölték meg Fenyő Jánost

2011. április 1., péntek 12:33 | aznap frissítve

A nyitrai ügyészségen a Blikknek megerősítették, valóban Fenyő János médiavállalkozó kivégzése ügyében ül kiadatási őrizetben Jozef Roháč, mégpedig gyanúsítottként.

Azonosították a DNS-t a géppisztolyon és a gyilkos használta sapkán. Ám az kérdéses, hogy eljut-e a magyar rendőrség a megbízóhoz is, ugyanis a Patkány becenevű szlovák bűnöző eddig soha nem beszélt.

Dusan Danovy, a férfi ügyvédje csütörtökön az Indexnek elmondta, hogy Jozef Roháč kiadatását a Fenyő-gyilkossággal összefüggésben kéri Magyarország Szlovákiától.

Fenyő János vállalkozót, a Vico Rt. vezetőjét 1998. február 11-én lőtték le Budapesten, amikor a Margit körút és a Margit utca kereszteződésében megállt a pirosnál. Szemtanúk szerint a tettes a helyszínről gyalog menekült el, útközben eldobálta a kezében lévő fegyvert, valamint sapkáját és kabátját is, majd beszállt egy rá várakozó autóba.

A gyilkossággal korábban egy jugoszláv állampolgárságú férfit, Acifi Nijazit gyanúsították, de ő önként feladta magát a magyar hatóságoknak, és tisztázta magát.

Roháčot korábban összefüggésbe hozták a négy halálos áldozattal járó Aranykéz utcai robbantással is, ezzel azonban végül meg sem vádolták, amikor 2008-as elfogása után kiadták Magyarországnak.

Rovatok