Index Vakbarát Hírportál

1500-an mentek egy tinilány bulijára tévedésből

2011. június 5., vasárnap 18:01 | tizenkét éve frissítve

Elmenekült a születésnapi partijáról egy 16 éves német tinilány, amikor péntek este 1500-an érkeztek a Facebookon tévedésből mindenki számára meghirdetett buliba. A tömeg kordában tartására 100 hamburgi rendőr vonult ki, rövid időre 11 embert őrizetbe vettek. Sok tinilány lábát összevagdosták a törött üvegek, és egy kisebb tűz is keletkezett, amikor felgyújtottak egy szeméttárolót, írja a Bild am Sonntag vasárnapi német napilap.

A 16 éves lány, akit a hatóságok Thessa néven azonosítottak, csak néhány barátját akarta vendégül látni a bulin hamburgi otthonában, ám tévedésből mindenki számára hozzáférhetővé tette a legnépszerűbb közösségi oldalra kitett meghívót. Az invitálás után 15 ezer ember jelezte, hogy részt akar venni a partin, de amikor a lány szülei megtudták, mi történt, lemondatták a bulit lányukkal, értesítették a rendőrséget és biztonsági őröket is fogadtak, hogy védjék otthonukat.

Annak ellenére, hogy egész Hamburgban közzétették a nyilvánosság számára, hogy nem lesz születésnapi buli, 1500-an mégis megjelentek a lány otthonánál. "Lezártuk az épület környékét és száz rendőrt vezényletünk a helyszínre. Négyen közülük lovas rendőrök voltak, ám ez sem tartotta vissza a srácokat az ünnepléstől" - mondta Mirko Streiber, a helyi rendőrség szóvivője vasárnap az AP hírügynökségnek. A rendőrség megerősítette: a buli alatt Thessa elmenekült, és a nagyszüleivel egy biztonságos helyen ünnepelte meg születésnapját.

Rovatok