Index Vakbarát Hírportál

Összeesküvést sejt az erőszakkal vádolt óvónő

2011. november 5., szombat 10:04 | aznap frissítve

Összeesküvéssel vádolja az őt bepanaszoló szülőket az a várpalotai óvónő, akit egy kolléganőjével együtt gyermekek bántalmazásának gyanúja miatt függesztettek fel állásából. P.-né szerint kitalálták a gyerekverő sztorit, mert ki akarják rakni a szűrét.

A Készenléti lakótelepi Iciri-Piciri óvodából október elején több szülő is el akarta vinni gyermekét. Egyikük azt állította, hogy szemtanúja volt, hogy az egyik óvónő erőszakosan rángatta egy gyermek karját, majd nekivágta az ágynak. A szülők szerint előfordult az is, hogy egy kislányt egy szál pólóban állították ki az udvarra az októberi hidegben.

A Blikknek P.-né azt mondta, hogy egy viselkedési zavarokkal küzdő gyermekkel volt a legtöbb probléma. A kezelhetetlen gyermeket az óvónő kivitte fürdőszobába, megkérte, hogy mossa meg az arcát, és csillapodjon le. Ezután visszavitte a csoportba, ahol a többi gyerek alváshoz készülődött. Ott folytatódott a hiszti, és végül erőteljesebben fogta és tette az ágyba. „Egy toporzékoló gyerekkel másképp nem lehet” – mondta a lapnak az óvónő.

P.-né elismerte azt is, hogy egy hasonló hisztiroham után kolléganője egyetlen percre kirakta ugyanezt a gyereket az udvarra, hogy lehiggadjon. „Én az átlagnál türelmesebb vagyok, arról pedig nem tehetek, hogy óvónő társam alapból úgy beszél, mintha kiabálna. Egy három-négy éves gyerekek elmondására nem lehet alapozni” – mondta P.-né. Azt ugyanakkor kerek-perec visszautasította, hogy a gyermekektől büntetésből megvonták az ételt.

Az óvónő szerint túl nagy a szája, és sok az irigye, ezért találják meg mindig hasonló aljas vádakkal, de esze ágában sincs pályát módosítani.

Rovatok