Index Vakbarát Hírportál

Ha Balatonfüred, erre tesszük ki az indexet

2021. július 16., péntek 06:05

Favoritjaink szubjektív válogatás eredményeként kerültek ide, azt remélve, hogy tudunk újat mutatni a Balaton szerelmeseinek. Az Index balatoni ajánlójában Balatonfüred környékén lévő kedvenc helyeink következnek.

Az idei nyárból még hátra van a java, és a Balatonnál ismét telt ház várható. A magyar tengernél könnyű elveszni a látnivalókban, és mindenkinek van személyes élménye, amit szívesen megosztana másokkal. Mi is ezt tesszük most.

Ha nyár és Balatonfüred, kiváló helyzetképet fest Kern András A füredi mólónál című dalának első versszaka:

Nem volt olyan rég

Álltunk, s néztük a vizet

Vitorlás épp elment

Rajtam napszemüveg

Olyan jó délután volt

Neked mindig tetszik a víz

A nap is sütött

A számban palacsintaíz

Boldog voltam, bolond nyár

A Füredi mólónál.

A hangulatkép a tó egészére áll, bármerre indulunk idill, béke fogad. Nem akarunk sokat markolni és keveset fogni, ezért kiválasztottunk három térséget – Balatonfüredet, Badacsonyt, Balatonföldvárat és környékét –, ezen belül pedig a kedvenc helyeinket mutatjuk meg az olvasóknak. Favoritjaink szubjektív szűrőn válogatás eredményeként kerültek ide, azt remélve, hogy tudunk újat mutatni a Balaton szerelmeseinek. Jöjjön Balatonfüred és környéke, amely télen és nyáron is kínál színes programokat az arra látogatóknak.

Mit érdemes megnézni?

Mit érdemes enni,inni?

+1 tipp

Aki többre vágyik egy egyszerű ebédnél vagy vacsoránál, annak ideális választás a Tihany Gasztrokert, ahol a kerthelyiség diófáinak árnyékában pihenhet meg, miközben kézműves söröket, péksüteményeket és a Mörk pincészet borait kóstolgathatja. Ha jó időben érkezik, még jógázhat is egyet, ami mindenképpen különleges ajánlat egy gasztrokocsmától.

További cikkeink a Nagyon Balaton tematikában erre találhatóak.

(Borítókép:  A Tihanyi apátság a levegőből. Fotó: Gábor Zoltán)

Rovatok