Index Vakbarát Hírportál

András herceg ügyét nem vizsgálják tovább a brit hatóságok

2021. október 11., hétfő 15:08

Mozdult egyet, de továbbra sem ért véget András herceg ügye. A királynő, II. Erzsébet fiát augusztusban szexuális erőszakkal vádolta meg egy Virginia Giuffre nevű nő, azt állítva, hogy tinédzserkorában Jeffrey Epsein közbenjárásával kényszerítették, hogy lefeküdjön a nála jóval idősebb herceggel.

A múlt héten az a hír járta, hogy András herceg megúszhatja a dolgot, tekintettel arra, hogy állítólag a kezébe került egy titkos dokumentum, melynek sorai alapján némi kárpótlásért cserébe Virginia és Jeffrey Epstein megegyeztek, hogy a nő

LEMOND ARRÓL, HOGY BÁRKIT MEGVÁDOLJON AZOK KÖZÜL, AKIK A MILLIÁRDOS KERÍTŐHÁLÓZATÁNAK „HASZONÉLVEZŐI” VOLTAK.

Virginia Giuffre ügyvédei szerint az ügyet érdemben nem befolyásolja a bíró azon döntése, hogy betekintésre átadta a megállapodást.

A napokban azonban a londoni rendőrség befejezte a nyomozást a herceggel szemben, és a Mirror szerint nem tesznek további lépéseket. Az ügy megtárgyalása teljes egészében az Egyesült Államokra hárul, ahol Giuffre eredetileg benyújtotta a pert, kártérítést követelve. András herceg és a jogi képviselete tagad, jelenleg azon dolgoznak, hogy az Egyesült Államokban is ejtsék ellene a vádakat.

A jövő héten tárgyalják egyébként  Ghislaine Maxwell ügyét is, aki a vádak szerint kerítőként szolgált a kiskorú lányok és Epstein között. Állítólag az ő házában találkozott Virginia Giuffre és András herceg is.

Rovatok