Index Vakbarát Hírportál

Beszólt II. Erzsébet, „irritálják” a világ vezetői

2021. október 15., péntek 11:18

A brit királyi család tagjai igazán a szívükön viselik Földünk egészségét. Károly herceget bár sokan bírálják ötletei miatt, a trónörökös gőzerővel dolgozik azon, hogy környezettudatosabb alternatívákat találjon bizonyos dolgokra: a kocsiját például állítólag bor és sajt hajtja, de azt is áttörésnek élné meg, ha a királyi vonat sütőolajjal működhetne. Gyakran hangoztatja azt is, hogy nagyon aggasztja az, milyen világot hagy az unokáira.

Úgy tűnik, a napokban maga az Egyesült Királyság uralkodója, II. Erzsébet is felpaprikázta magát a klímaváltozás miatt, amikor a walesi parlament megnyitóján járt.

A királynő a világnak azokat a vezetőit kritizálta, akik csak beszélnek arról, mit kellene tenni egy jobb világ megteremtéséért, de ezen túl valójában semmit sem cselekednek a kitűzött célért. Mint mondta, azt sem tudja, kik lesznek ott a soron következő ENSZ-klímacsúcstalálkozón, a Cop26-on – írta meg a Guardian.

Nagyon irritáló, amikor beszélnek, de nem tesznek semmit

– mondta II. Erzsébet a mellette álló Kamilla hercegnének és Elin Jones politikusnak, amikor felmerült Vilmos herceg aktuális megszólása is.

Az eredeti Star Trek-széria Kirk kapitányát alakító William Shatner a héten az űrben járt, aminek apropójából a herceg megjegyezte, hogy szerinte sokkal fontosabb lenne a Földünk megmentésén dolgozni ahelyett, hogy űrturistáskodással foglalkoznának a kutatók – írta meg a BBC.

II. Erzsébet a jelek szerint egyet is ért az unokájával, valamint azon is gondolkozik, hogy vajon a fentebb említett klímacsúcson kik tárgyalnak majd a jövőnkről – elbeszélése alapján fogalma sincs arról, kiket mozgósítanak majd.

(Borítókép: II. Erzsébet 2019. szeptember 7-én. Fotó: Samir Hussein / WireImage / Getty Images)

Rovatok