Index Vakbarát Hírportál

Ennyit kereshettek az élőben közvetített szüléssel Berki Krisztiánék

2021. november 8., hétfő 07:07

Ahogy arról az Index is beszámolt, nemrég megszületett Berki Krisztián és felesége, Mazsi kislánya. Az egykori sportvezető korábban bejelentette, hogy kislánya születését online lehet majd követni egy platformon, az ehhez szükséges jegy ára 1490 forint volt.

Berki Krisztián később cáfolta, hogy pénzért árulná felesége szülését. Azt mondta, hogy azért állapítottak meg egy összeget a hozzáférésért, mert szerinte csak így lehet távol tartani a rosszindulatú trollokat. Egy összesítés alapján most kiderült, mennyit kereshetett a pár az élő streammel. Az influenszer egyik Instagram-posztja szerint a közvetítésre mintegy 195 ezren voltak kíváncsiak.

A Pénzcentrum kiszámolta, hogy ha valóban 195 ezer látogató fizette ki az 1490 forintos beugrót, akkor megközelítőleg 300 millió forintnak megfelelő összeget is kereshetett a házaspár a közvetítésen.

A cikk megjegyzi, hogy a rengeteg néző miatt időnként belassult az adás, a szerverek pedig túl voltak terhelve. A szülést közvetítő felület egyébként korábban még csak 76 ezer látogatóról írt. Ha ennyi néző fizette ki az 1490 forintot, akkor megközelítőleg 113,2 millió forintos bevételt hozhatott az élőben közvetített szülés.

A Pénzcentrum szerint ugyanakkor előfordulhat, hogy még ezen látogatók közül sem fizették ki mindannyian a közvetítésért kért belépőt. Hozzáteszik viszont, hogy ha Berki Krisztián által a szülés után említett 32 ezres nézőszámot veszik alapul, a család kasszájába abban az esetben is 47,6 millió forintos bevételt hozhatott az online stream.

Az Index utánanézett, hogy a Berki Krisztián által használt streamingoldalon milyen feltételek mellett indíthat élő videót egy felhasználó. Érdekesség, hogy ilyen lehetőséget azoknál a tagoknál sem kínál fel az oldal, akik regisztrálnak a felületen. A szolgáltatás első streamje a Berki család legújabb tagjának születése volt. Az ismertetőben ez áll:

Későbbiekben újabb és újabb tartalmak. Szereplőink azon hírességek, akik valami mást szeretnének megmutatni önmagukból, mint amire a kereskedelmi tévék unásig ismételt formátumai lehetőséget biztosítanak számukra.

A streamingoldalon ezek szerint kizárólag hírességek közvetíthetnek élő adásokat. A felhasználási feltételek szerint a platformon a legtöbb funkció ingyen használható, az „eseményekhez való hozzáférés azonban díjfizetés ellenében biztosított”.

Az oldalt egy csomádi székhelyszolgáltató címére idén bejegyzett Teleport Média Kft. működteti.

Rovatok