Index Vakbarát Hírportál

Az Oscart választhatja Harry herceg és Meghan Markle, Fülöp herceg megemlékezése helyett

2022. március 19., szombat 10:07

A brit királyi család fekete bárányának kikiáltott Harry herceg és felesége, Meghan Markle díjat adhat át Hollywood legnagyobb eseményén, az Oscar-gálán, miután biztonsági okokra hivatkozva lemondták II. Erzsébet királynő férje, Fülöp herceg londoni megemlékezését.

A királyi családot hátrahagyva az Egyesült Államokba költöző párt még tavaly év végén kérték fel, hogy tegyék tiszteletüket az Oscar-díj átadóján, ahol a hírek szerint az este legjobban várt elismerését, a legjobb filmért járó aranyszobrot adnák át.

Részvételük egyelőre korántsem biztos, de úgy tűnik, a pár március 27-én pont ráérne elugrani az előkelő rendezvényre, ugyanis a sussex-i herceg korábban azt mondta, nem tér haza Meghan Markle és gyermekeik társaságában az Egyesült Királyságba nagypapája, a tavaly elhunyt Fülöp herceg tiszteletére rendezett, március 29-én tartandó megemlékezésére. Az ok egészen meghökkentő, Harry korábban azt nyilatkozta, nem érezné magát biztonságban Londonban, mivel nem részesülhet a megszokott személyi védelemben, ezért nem is repül haza.

Népharagra készülhet a pár

Már a megemlékezés lemondásával is nagy port kavart a királyi sarj, ha pedig a család helyett a Los Angeles-i színház rivaldafényét választja, elképesztő népharaggal szembesülhet. 

Harryt és Meghant először két éve keresték meg a díjátadó kapcsán, azonban akkor azt udvariasan visszautasították. Nyilvánvalóan hatalmas felháborodást keltenének idén megjelenésükkel, amelyet azonban felhasználhatnak arra, hogy felemeljék a hangjukat az Ukrajnában zajló események miatt

– mondta a Sun című lapnak egy forrás.

Ugyan a szereplésük a díjátadón továbbra sem dőlt el, de valószínűleg a közelmúlt botrányai miatt Harry biztosan nem kockáztatja meg a részvételt. 

A döntésükkel nemcsak az angol közvéleménynél, hanem a királyi családnál is teljesen elvágnák magukat a bennfentes szerint. 

Ez lenne az utolsó csepp a pohárban a királyi család számára, ha megtennék. Harry túl ideges ahhoz, hogy rendőrségi védelem nélkül repüljön Londonba, de közben örül, hogy hatalmas, élő közönség elé állhat a hollywoodi Dolby Színházban

– közölte a lap forrása. 

A 94. Oscar-gálát jövő hét vasárnap rendezik meg, az est házigazdái Amy Schumer, Regina Hall és Wanda Sykes lesznek.

(Borítókép: Meghan Markle és Harry herceg 2021. szeptember 23-án. Fotó: Lev Radin / Pacific Press / Getty Images)

Rovatok