Index Vakbarát Hírportál

Putyin és Zelenszkij hasonmása ketrecharcosként csap össze

2022. április 6., szerda 13:29

Jótékonysági gálameccsen szállnak ringbe a világhírű politikusok hasonmásai.

Ahogyan arról korábban az Index is beszámolt, Zelenszkij hasonmását Kim Dzsongun és Putyin imitátora menekítette ki a háborúval sújtott Ukrajnából. A két férfi ugyan rendkívül jó viszonyt ápol egymással, most mégis azt tervezik, hogy laposra verik egymást a ringben egy MMA-összecsapás keretein belül. 

A gálameccsre április 30-án kerülhet sor Lengyelországban, Opole városában, és a sajtótájékoztatóját már meg is tartották. 

A mérkőzést, amelyet a színész Antoni Krolikowski szervez, azonban mégsem övezi töretlen lelkesedés, Lengyelországban sokan nehezményezik, hogy viccet csinálnak a fegyveres konfliktusból, annak ellenére, hogy állítólag a jegyeladásokból ukrán menekülteket szeretnének támogatni. 

Nem ez az első öklözéses esemény, amelyet a háború kirobbanása óta terveznek, korábban Vlagyimir Putyint a Tesla-vezért Elon Musk hívta ki egy bokszmeccsre, hogy így rendezzék az ukrán viszonyokat. 

Umid Iszbajev 2019 óta hivatásszerűen is Zelenszkij imitátoraként dolgozik, miután egy metrón lefényképezték, az internet pedig felkapta őt. Azóta már több alkalommal is találkozott személyesen az elnökkel, akivel tényleg megszólalásig hasonlítanak egymásra. Az elnöki képmás most Lengyelországból hírnevét felhasználva szeretné erősíteni az ukrán ellenállók morálját.

Az orosz elnök hasonmása, Steve Poland a háború kirobbanása előtt és azóta is készíti a különböző paródiákat Vlagyimir Putyinról, azonban leszögezte, élesen ellenzi az ukrajnai inváziót, munkájával pedig mindig is görbe tükröt szeretett volna mutatni a politikusoknak.

Az orosz–ukrán háború eseményeit folyamatosan követjük, szerdai élő hírfolyamunk ide kattintva érhető el.

(Borítókép:  Howard X – Kim Jong Un Lookalike & Impersonator / Facebook)

Rovatok