Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk „lebokszolná” Putyinnal Ukrajna sorsát

2022. március 14., hétfő 22:13

Elon Musk, a Tesla alapítója hétfőn reggel a Twitteren üzent Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, hogy döntsék el egy kihíváson, „maguk között” Ukrajna sorsát, írta meg a Forbes.

Később a nap folyamán ragaszkodott hozzá, hogy „ abszolút komolyak” a szándékai, az orosz állami űripari vállalat vezetője, Dimitrij Rogozin Puskin meséjét idézve úgy válaszolt, hogy 

te kis ördög, még mindig túl fiatal vagy. Gyenge vagy még, hogy vetélkedjünk, csak időhúzás lenne. Próbálkozz az öcsémmel előbb.  

Elon Musk a Kreml hivatalos oldalára is kiírta oroszul:

Kiállsz velem? 

Később tovább folytatta: 

Ha Putyin ilyen könnyen megalázhatná a Nyugatot, el kéne fogadnia a kihívást. De nem fogja. 

Az üzenetváltásba Mikhailo Fedorov ukrán miniszterhelyettes is beszállt:

Biztos vagyok benne, hogy @elonmusk el tudná küldeni Putyint a Jupiterre. 

A kifejezés, amit „bokszolásnak” vagy „kihívásnak” fordítottunk, az angol „single combat”, egészen pontosan azt az inkább mondákban és népmesékben, mint a valóságban előforduló helyzetet jelenti, amikor két sereg kiállít maga elé egy-egy bajnokot, hogy az ő párharcuk döntse el a csata kimenetelét. 

A megjegyzés azért is szemtelen, mert a világ leggazdagabb embere így személyesen szólítja meg a komoly haderő felett diszponáló Putyint. Elon Musk az Ukrajnát ért kibertámadás miatt Mihajlo Fedorov tweetjére reagálva még február végén biztosította az országnak a SpaceX által felbocsátott Starlink műholdak által sugárzott internetet. 

(Borítókép: Elon Musk a SpaceX sajtótájékoztatóján beszél 2022. február 10-én. Fotó: Jim Watson / AFP)

Rovatok