Index Vakbarát Hírportál

II. Erzsébet királynő is végigeszi az egész húsvétot

2022. április 16., szombat 12:46

A brit uralkodó idén először húsvétozik Fülöp herceg nélkül, ám egy bennfentes elmondása szerint ennek ellenére is meg fogja adni a módját az ünnepnek.

A királynő már két éve nem tölthette a húsvétot a szerettei körében a koronavírus-járvány miatt, és az idei ünnep is rendhagyónak ígérkezik a számára, mivel idén először húsvétozik szeretett férje, Fülöp herceg nélkül, aki 2021. április 9-én hunyt el. Az ünnepek idején a Windsor-kastélyban általában nagy a sürgés-forgás, amikor a királyi család tagjai összegyűlnek. Az elmúlt években – leszámítva a járvány alatti esztendőket – ugyanis II. Erzsébet elhívta magához szeretteit, hogy együtt ünnepelhessenek a hosszú hétvégén. 

Az egykori királyi séf, Darren McGrady korábban meg is osztott néhány titkot abból az időszakból, amikor húsvéti vacsorát főzött a királynőnek és családtagjainak, akiknek rendkívül fontosak az étkezések. Mint azt a szakács kifejtette, a királyi család nagypénteken rendszerint hagyományos halvacsorát fogyaszt. Húsvétvasárnap pedig a templomból hazaérve egy négyfogásos menüvel várják őket, amelynek részeként a főétel hagyományos báránysült szezonális zöldségekkel – írja a Mirror.

 A királynő azt szereti, ha teljesen átsült a hús, ezért mindig az övé az első két szelet

– jegyezte meg a séf, aki ehhez az ételhez uborkát, salátát, reszelt sárgarépát, mentát és koriandert is tálalt. 

Hozzátette ugyanakkor, hogy sajtot például inkább ebédre szeret enni a család, mint vacsorára. II. Erzsébet különösen odavan a windsori tejüzemben készült sajtért. Szintén ezen a birtokon termett a híres windsori barack is, amit a séf elmondása szerint el kellett zárni mindenki elől, különben egy perc alatt elfogyott volna.

A királynő is mindig repesve várta, ám meg kellett várnia, amíg beköszönt a szezon.

Rovatok