Index Vakbarát Hírportál

Így ünnepli Erzsébet királynő, hogy 96 éves lett

2022. április 21., csütörtök 15:11

Erzsébet brit királynő 96. születésnapját ünnepli csütörtökön, és ebből az alkalomból az egyik vidéki rezidenciájára utazott le.

A Buckingham-palota közlése szerint a királynő sandringhami rezidenciájára utazott azért, hogy nyugodt körülmények közt, a nyilvánosság elől kicsit elvonulva ünnepelhesse a nagy napot.

Azt hiszem, hogy az, ahogy a királynő a születésnapokat megközelíti, jól megtestesíti az ő nyugodt, a dolgokat egyszerűen kezelő hozzáállását. Ebből is látszik, hogy egyáltalán nem szereti a felhajtást. […] Mindemellett egy olyan uralkodóról beszélünk, aki továbbra is a jövőre fókuszál, még 96 évesen is

– mondta ezzel kapcsolatban az Associated Pressnek Emily Nash, a HELLO! magazin királyi családdal foglalkozó szerkesztője. Hozzátette azt is, hogy a királynőnek sok tennivalója lesz a következő hónapokban, ez is indokolja, hogy most inkább az elvonulásra vágyik. Sandringhamhez kapcsolódhat számos boldog, a tavaly elhunyt Fülöp herceghez kötődő emléke van. 

Születésnapja alkalmából a Buckingham-palota egy fotót is közzétett a királynőről, amelyen két fehér pónilóval együtt látható, de – mint utóbb kiderült – ezek még márciusiban készültek a windsori kastélyban.

A királyi család tagjai közül többen – köztük Vilmos herceg és Katalin hercegné, valamint Károly herceg és Kamilla hercegné is – a közösségi médiában köszöntötték az uralkodónőt. 

Harry herceg pedig még néhány nappal ezelőtt köszöntötte Erzsébet királynőt, amikor személyesen is találkozott vele.

Idén a királynő kerek évfordulót is ünnepel egyébként, ugyanis immár hetven éve ül a brit trónon, amelyet június elején egy négynapos rendezvénysorozattal is megünnepelnek majd

(Borítókép: II. Erzsébet brit királynő 2021. június 12-én a windsori kastélyban. Fotó: Chris Jackson / POOL / AFP)

Rovatok