Index Vakbarát Hírportál

Dzsúdló gimis korában 30Y-koncerteken csajozott

2022. június 7., kedd 10:04

Az én lemezem című sorozat legfrissebb epizódjában Dzsúdló mutatta be a kedvenc korongját.

Az én lemezem című sorozatban húsz magyar zenész mesél arról az albumról, amely igazán fontos számára. A kisfilmek a projekt YouTube-csatornáján és az Indexen debütálnak, ami közös bennük, hogy a megszólaló zenészek egytől egyig fellépnek a két év után újrainduló Telekom VOLT Fesztiválon. A korábbi részekben Marsalkó Dávid, Lábas Viki, Bagossy NorbertBérczesi Róbert, MC Columbo és Szendrői Csaba mesélt a favorit korongjáról, ezúttal pedig Dzsúdló mutatja be azt a lemezt, ami a zenei pályája kezdetén meghatározó volt számára.

Dzsúdló első lemeze egy Good Charlotte-kiadvány volt. Elsősorban a nővére hatására válogatott a zenék között, elmondása szerint minden egyes lemeznél, ami a kezébe akadt, azt érezte, hogy ő is ilyesmit szeretne csinálni, és ő is szeretné átélni azt az érzést, amit az előadó átél egy-egy zenében. 

Az első olyan lemez, ami valóban megérintette, a 30Y Csészényi tér című kiadványa volt. Gimis korában egyébként is a 30Y-koncertek voltak számára a csajozás fő platformjai – ezeken a bulikon tudta igazán jól érezni magát, mert szerinte ott mindig intelligens lányokat találtak, mindehhez pedig a 30Y zenéi nagyon is passzoltak. 

Akkor már elkezdtem értékelni a jó magyar szövegeket, és a szövegnek meg a zenének a kapcsolatát. Egyre jobban kezdtek tetszeni azok a zenék, amikben ez tényleg harmóniában tud élni

– mondta Dzsúdló, aki az alábbi videóban több részletet is megosztott arról, milyen volt a kapcsolata az említett 30Y-lemezzel. 

Rovatok