Index Vakbarát Hírportál

Henri Gonzót az utcazenélésben is inspirálta Yann Tiersen

2022. június 14., kedd 10:11

A zenésznek gyerekkorában viszonylag vegyes volt a zenei ízlése, ám később olyan előadókra is rátalált, mint Yann Tiersen. Az én lemezem című sorozat friss epizódjában tőle hozott egy albumot.

Az én lemezem című sorozatban húsz magyar zenész mesél arról az albumról, amely igazán fontos számára. A kisfilmek a projekt YouTube-csatornáján és az Indexen debütálnak, ami közös bennük, hogy a megszólaló zenészek egytől egyig fellépnek a két év után újrainduló Telekom VOLT Fesztiválon. A széria legutóbbi részében Apey mesélt a favorit korongjáról, ezúttal pedig Henri Gonzo mutatja be azt a zenei anyagot, amely valóban meghatározó volt számára.

Henri Gonzo nagyon sokféle zenét hallgatott kiskorában, elmondása szerint amikor először elkezdte érezni, hogy valami tényleg hatással van rá, az általában valamilyen eklektikus hangszerelésű muzsika volt. Alapjáraton főleg latin, illetve az általa random talált popzenéken nőtt fel, de viszonylag vegyes volt az ízlése. Ahogy elkezdett olyan előadókkal találkozni, mint Yann Tiersen, ezáltal más zenekarokhoz is eljutott.

Az első Yann Tiersen-albumát 2009-ben kapta egy barátnőjétől. Az én lemezem című sorozatban Henri Gonzo az előadó Le Phare című korongjáról mesélt, amely annak idején többek között az utcazenélésben is inspirálta.

Rovatok