Index Vakbarát Hírportál

Butácskának tartják, jogból pedig még Hillary Clintont is lepipálja Kim Kardashian

2022. augusztus 28., vasárnap 18:35

Teljesen új oldalát mutatta meg Kim Kardashian, aki a külseje helyett ezúttal a tudását csillogtatta meg, nem is akárhogyan, ugyanis egy jogi kvízben felülmúlta a korábbi amerikai first lady, majd későbbi elnökjelölt Hillary Clintont.

A legtöbb ember számára Kim Kardashian neve hallatán leginkább a közösségi média, a Photoshop-bakik, a hatalmas fenék vagy a családja nevével fémjelzett valóságshow jut az eszébe, aligha sokaknak fordul meg a fejében vele kapcsolatban a nagy mértékű tudás. 

Pedig korántsem mondható tanulatlannak a leghíresebb Kardashian lány, legalábbis bizonyos témakörökben nagyon is ott van a szeren, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy az üzletasszony egy jogi kvíz keretein belül jócskán lepipálta ellenfelét, 11–4-re legyőzte a korábbi amerikai first ladyt, Hillary Clintont.  

A volt elnökjelöltön kifogó kérdések és az elmék csatája a jövő hónapban lesz látható Clinton új műsorában, az Apple TV+-on streamelt Gutsyban. 

Noha Kim Kardashian számára meglehetősen komoly ellenfélnek bizonyulhatott a Harvardon végzett Hillary Clinton, a frissebb tudása folytán talán kisebb előnyben lévő Kardashiannek meg sem kottyantak a kvíz kérdései. Chelsea Clinton, Hillary lánya a műsorban emiatt utalt is arra, hogy a szépségmágnás tisztességtelen előnyhöz juthat, mivel nemrég még tanult, míg édesanyja évek óta nem ült a könyvek fölé. 

A két nőt egyébként a halálos erőszak alkalmazásától kezdve a fegyveres rabláson át az önvédelem jogszerűségéig mindenről faggatták a képzeletbeli bíróságon, azaz a műsor kvízében. 

Ugyan természetesen ellenfele győzelmét elfogadta a korábbi first lady, meglehetősen keserű volt számára, hogy felülmúlták. 

Szívszorító

– mondta az eredmény láttán Clinton.  

A demokrata politikus elárulta, a műsorban Kim Kardashiannel főleg a börtöntörvény reformjával kapcsolatos munkájáról beszélgettek, nem a szépségipar és a saját márkájának népszerűsítése volt a téma – mint azt sokan gondolták. 

Nem készítettünk vele interjút a divatról, a vállalkozásairól vagy a magánéletéről. Mi inkább megkérdeztük, mit tesz annak érdekében, hogy az igazságtalanul vagy méltánytalanul bebörtönzött emberek kapjanak második esélyt

– idézi a korábbi first ladyt a LadBIble.

Hillary Clinton lánya, Chelsea szerint ugyan lehet bírálni a közösségi médiában és a televízióban mutatott arca miatt Kim Kardashiant, ő mindig is tudta, hogyan használja fel jóra az ismertségét.

Nagyon tisztában van azzal, hogy hírneve hol tud pozitív hatást elérni, és mikor van annak negatív vonzata. Lenyűgöző volt számunkra, hogy mennyire megfontolt, és hogyan intézi a dolgait. Minden tőlem telhetőt meg akarok tenni, hogy segítsem őt a munkájában

– tette hozzá Chelsea Clinton. 

Az elmúlt években a legismertebb Kardashian lány az igazságszolgáltatás reformjának heves szószólója volt. 2018-ban azzal kezdte munkáját, hogy segített kiszabadítani a börtönből Alice Marie Johnsont, akit életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek kábítószervád miatt.

Még ugyanezen év májusában Kardashian találkozott Donald Trump akkori amerikai elnökkel az Ovális Irodában, hogy Alice-nek kegyelmet kérjen. Egy hónappal később Alice-t szabadon engedték, miután 21 évet töltött rács mögött.

A valóságshow-sztárból lett üzletasszony azonban azt is bevallotta, hogy olyan ügyvédek és aktivisták mellett dolgozik, akik évek óta küzdenek a méltánytalanul bebörtönzöttekért.

Mindig azt mondom, hogy ez egy csapatmunka, mindenkinek azt mondom, hogy én vagyok az utolsó lökés a végén

– vélekedett Karashian. 

Hillary Clintonék új sorozatának előzetese itt látható: 

Rovatok