Index Vakbarát Hírportál

Varnus Xavér megvásárolta a mezőlaki templomot

2022. október 18., kedd 17:58

Isteni jelet kapott, ezért megveszi azt a templomot, amelyet nemrég Mezőlakon hirdettek meg eladásra – erről beszélt Varnus Xavér.

Az orgonaművész Szakcsi Lakatos Béla temetése miatt érkezett Magyarországra, és az RTL reggeli műsorának vendége volt. „Magyarország még föl sem fogja, hogy milyen hihetetlen muzsikust veszített el. Tényleg azt mondom, hogy ha volt világklasszis, akkor az Szakcsi Lakatos Béla” – mondta az adásban elhunyt zenész társáról Varnus Xavér.

A komolyzenész ezután arról beszélt, hogy korábban Új-Skóciában már vásárolt egy templomot, és most is isteni jelet kapott, mint akkor. Azt mondta: néhány napja a repülőtéren egy újságban olvasott egy cikket arról, hogy eladó egy templom Mezőlakon.

Úgyhogy azt mondtam, hogy Isten jelzett […] most, ma délután 2-kor fogom megvenni

– mondta Varnus Xavér az RTL műsorában.

Hozzátette azt is, hogy véletlenül épp van félretett pénze, ugyanis nemrég szembesült azzal, hogy YouTube-csatornája az utóbbi években hozott némi pénzt (a mintegy 32 millió megtekintés után), de az összegeket egy dugi bankszámlára fizették ki, és erre mostanáig nem figyelt fel. 

Kiderült, hogy most pont annyi pénzt termelt nekem a YouTube, mint amibe a templom kerül. Úgyhogy most a kardok nagyon egy irányba mutatnak

fogalmazott a zenész.

Varnus Xavér mindeközben elismerte, hogy lesz munka az újonnan vásárolt épülettel, de az utóbbi harminc évet a koncertpódiumon és a meszesgödrök között” töltötte el, ezért van tapasztalata a felújításban. Végül azt is hozzátette, hogy Németországból már egy „csodálatos, nagy sípos orgonát is megrendelt az új templomhoz.

(Borítókép: Varnus Xavér 2013. május 6-án. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

Rovatok