Index Vakbarát Hírportál

Adele 185 milliót költ, hogy megkímélje a hangját

2022. november 18., péntek 16:52

A brit énekesnő Las Vegas-i koncertsorozata pénteken kezdődik, amit nagy előkészületek előztek meg. Mint kiderült, Adele mindent megtesz azért, hogy óvja a hangját, aminek érdekében egy körülbelül 185 millió forintot érő rendszert fognak használni.

Adele még januárban dobta le az atombombát, amikor egy nappal Las Vegas-i koncertsorozatának kezdete előtt elhalasztotta az egész turnét. Bár akkor arra fogta, hogy a csapatukat nem kímélte a koronavírus-járvány, a valóságban arról volt szó, hogy nem tudott megegyezni a szervezőkkel. A nézeteltérés részben egy színpadi medence kapcsán alakult ki, amely felett énekelnie kellett volna az egyik dal alatt. Az énekesnő ugyanakkor nem volt elégedett, amikor meglátta a kész terveket, egy öreg tavacskának nevezte a medencét.

Az eredeti koncepció az volt, hogy az előadás folyamán töltik meg vízzel, miközben Adele-t egy daruszerű szerkezeten állva mozgatják, azt az illúziót keltve, mintha a víz felszínén lebegne. A megvalósítás azonban nem tetszett neki, így inkább lemondta a fellépéseket.

Mindez azért volt főképp problémás, mert néhány rajongója csak azért ült repülőre, hogy élőben lássa, és leszállás után értesült arról, hogy nem lesz koncert. A jegyárak is az egekbe szöktek, egyesek kilencezer dollárt is fizettek érte, így nagy volt a hőzöngés. Bár Adele ezt követően arra törekedett, hogy minél előbb bepótolják a show-t, azonban hosszas egyeztetésre volt szükség. Még az sem volt biztos, hogy ugyanazon a helyszínen rendezik majd meg.

Az énekesnő egy talk show-ban ugyanakkor elmondta: még idén meg akarja tartani, mivel jövőre más tervei vannak (állítólag angol irodalmat akar tanulni). Ígéretét be is váltotta, így a koncertsorozat november 18-án veszi kezdetét, és három hónapon keresztül fog tartani. 

Védenie kell a hangját

Egy bennfentes elmondása szerint Adele napi tizenkét órát próbált a ma kezdődő koncertsorozatra. Mint hozzátette, már minden részlet a helyén van, ezért úgy vihetik színpadra az előadást, ahogy azt az énekesnő megálmodta. 

A megnyitó este egy nagy ünnep lesz, minden szerette ott lesz

mondta a forrás. 

Weekends with Adele nevezetű eseménysorozat végül ismét a Las Vegas-i Caesars Palace Colosseumban kap helyet, azonban egy bennfentes állítása szerint igen összetett rendszert kellett beépíteniük a szervezőknek, hogy az énekesnő hangja a leginkább kímélve legyen – ami 400 ezer fontba, vagyis közel 185 millió forintba fájt.

Ahogy azt az informátor kifejtette, a rendszer úgy működik, hogy a páramentesítőket, a tisztító egységeket és a ventilátorokat egységesítik egy előkészítő helyiségben, majd ezt a tiszta levegőt a színpadra irányítják, amikor az énekesnő fellép.

Adele a lehető legjobb levegőt kapja, hogy megvédje a hangját

– fejtette ki.

(Borítókép: Adele. Fotó: Gareth Cattermole / Getty Images for Adele)

Rovatok