Index Vakbarát Hírportál

Nem fog a közmédiánál dolgozni az ATV-től távozó Kárász Róbert

2022. december 10., szombat 16:48

A korábbi információkkal ellentétben nem lesz a közmédia munkatársa Kárász Róbert, amelyről nemrég az MTVA adott ki közleményt.

Október közepén jött a hír, hogy Kárász Róbert közös megegyezéssel távozik az ATV-től az év végén. A csatornával történő szakítás bejelentése után a műsorvezető azt mondta, számára a fogyatékkal élők ügye és foglalkoztatása a legfontosabb, ezért döntött a távozás mellett. Az ATV december elején jelezte, megtalálták Kárász Róbert utódját, a Start című műsor új műsorvezetője Somos András Pulitzer-díjas újságíró lesz, ő lesz látható a képernyőn Krug Emília oldalán.

Most arra is fény derült, hogy Kárász Róbert visszatér a közmédiához, ahol nem mellékesen a műsorvezetői pályafutását kezdte. „Ugyan hivatalosan ilyen titulus egyelőre nincs, a magyar közmédia kreatív vezetője lesz. A kereskedelmi médiában eltöltött tapasztalatai miatt keresték meg őt, hiszen több mint húsz évet dolgozott az RTL-nél, a TV2-nél és az ATV-nél” – közölte a  Blikkel a lap informátora, aki azt is megjegyezte, a döntésnél sokat nyomott a latba Kárász jótékonysági munkája.

Ez csak azért érdekes, mert Kárász Róbert éppen az alapítványi feladatai miatt nem tudott megegyezni a folytatásról korábbi kenyéradójával. „A két munkakörrel együtt járó feladatok nézetbeli különbséget okoztak, amelyeket nem tudtunk feloldani” – nyilatkozta korában a műsorvezető a Mandinernek.

MTVA: Nem tervez Kárász Róberttel dolgozni a közmédia

Az MTVA sajtóosztálya később az alábbiakról tájékoztatta szerkesztőségünket:

Tisztelt Szerkesztőség!

Tájékoztatjuk, hogy az Önök orgánuma által a Blikk napilapra való hivatkozással alábbi linken is elérhető írásukban tévesen állították, hogy Kárász Róbert, az ATV korábbi munkatársa a jövőben a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap munkatársaként folytatja szakmai pályafutását. Ezúttal felhívjuk figyelmüket és hangsúlyozzuk, hogy az MTVA NEM tervezi Kárász Róbert vezető vagy bármilyen más beosztásban történő foglalkoztatását, ebből fakadóan képernyős feladatok ellátásában sem számít nevezett televíziós újságíró munkájára.

Rovatok