Index Vakbarát Hírportál

Nehéz döntést hozott Amber Heard

2022. december 19., hétfő 20:50

Hétfőn véget ért az Amber Heard–Johnny Depp-per, miután a felek az ügyvédek útmutatása mellett peren kívül megegyeztek egymással. A színésznő az Instagramon azt írta, hogy „nehéz” döntést hozott. Sietve leszögezte, hogy a döntés nem tekinthető engedménynek.

Amber Heard és Johnny Depp tárgyalása hatalmas médianyilvánosságot kapott az elmúlt hónapokban – emlékeztet a BBC. A konfliktus azután robbant ki kettejük között, hogy a színésznő írt egy cikket, amelyben nem is olyan burkoltan bántalmazással vádolta Deppet.

A színész erre beperelte volt nejét, aki szintúgy pert indított exférje ellen, mivel állítása szerint Depp lejáratókampányt szervezett ellene.

Júniusban aztán az esküdtszék az első ügyben Johnny Deppnek adott igazat. Ítéletében kimondta: a Washington Postban megjelent cikket Amber Heard jegyezte, annak állításai azonban hamisak voltak, és alkalmasak arra, hogy komoly kárt okozzon volt férjének.

Amber Heard nemrég még újabb tárgyalást követelt, ezért fellebbezést nyújtott be az ügyben, kérve az esküdtszék ítéletének megváltoztatását. Hétfői nyilatkozatában azonban a színésznő azt mondta, hogy a megegyezés mellett döntött, „mivel elvesztette a hitét az amerikai jogrendszerben”.

(Borítókép: Amber Heard és  Johnny Depp tárgyalása 2022. május 5-én. Fotó: Jim Lo Scalzo / Pool / AFP)

Rovatok