Index Vakbarát Hírportál

Galambos Lajos felkészült a börtönre

2023. január 8., vasárnap 19:25

Interjút adott Galambos Lajos, amelyben részletesen beszélt arról a jogerős ítéletről, amely egy hónapja született ellene. Beszélt arról, hogy szerinte negatív megkülönböztetésben részesítették az eljárásban, és arról is, hogy az elmarasztaló ítélet ellenére kitart az igaza mellett.

Mint megírtuk, Galambos Lajost 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték másodfokon decemberben, súlyosbítva ezzel az elsőfokú ítéletet. Ügyvédje, Fröhlich Krisztián később megerősítette, hogy az ítélet valóban jogerős, de 3-4 hónapba beletelhet, mire kijelölik a börtönt, és elvégzik a mindenféle szükséges teendőket.

A Story magazin most erről kérdezte meg Galambos Lajost, aki azt mondta, képtelen beletörődni a döntésbe, és továbbra is eltökélten harcol azért, hogy bebizonyítsa az ártatlanságát. „A helyzethez képest jól vagyok, de tény, hogy kaptam hideget-meleget, forrót meg jegeset az elmúlt években. Persze voltam én már ennél lejjebb is, a legelején például sokkal rosszabbul viseltem, de mára megedződtem, és erősebb vagyok, mint valaha” – fogalmazott. Hozzáfűzte azt is, hogy

sosem adom fel a harcot, és a végsőkig kitartok az igazam mellett. Hét év után sem veszítettem el a hitemet.

A zenész arról is beszélt, hogy szerinte kedvezőtlen lehetett számára az, hogy ismert emberként kellett a bíróság elé állnia. „Ahogyan mondani szokás, nagy fénynek nagy az árnyéka […]. Mindenki azt hiszi, hogy az ismert emberek kivételes bánásmódban részesülnek, ami részben igaz is, ugyanakkor számtalan hátránnyal is jár a népszerűség.”

Ilyen volt az is, amikor az ítélethirdetéskor azt mondta a bíró, velem akar példát statuálni

– mondta Galambos Lajos, utalva arra, hogy szerinte eddig is igazságtalanul bélyegezték meg a per miatt, de az igazi számlát csak most nyújtotta be az élet.

„Az elmúlt hét évben számtalanszor lebegtették a bűnösségemet, amivel azóta is mindennap együtt kell élnem. Ezt a bélyeget már soha nem fogom tudni lemosni magamról, de akárhogy is alakuljon, én nyugodt lelkiismerettel hajtom álomra a fejemet.

Ha megkapom a behívót, felállok, és emelt fővel bevonulok. Készen állok a megpróbáltatásokra, de senkinek nem adom meg azt az örömöt, hogy összetörten lásson, mert engem ennél sokkal keményebb fából faragtak

– ígérte az interjú végén a mulatós zenész.

Galambos Lajost ugyan elítélték a másodfokú perben, de a volt feleségét felmentették (módosítva ezzel az elsőfokú ítéletet). Az asszony mindemellett jelentős kártérítést követelt az Igazságügyi Minisztériumtól az ítélethirdetés után. 

(Borítókép: Galambos Lajos. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok