Index Vakbarát Hírportál

Sebestyén Balázs és Till Attila március végén összecsap

2023. március 7., kedd 10:28

A tavalyi győztes Ördög Nóra és Till Attila is versenybe száll a március 29-én megrendezendő Televíziós Újságírók Díjának gálaünnepségén, ahol Lilu és Sebestyén Balázs is trónfosztásra készül – a rendezők bejelentették, kik közül kerülnek ki az idei esemény díjazottjai.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, idén már 10. alkalommal rendezik meg a Televíziós Újságírók Díjának gálaünnepségét, ahol a legfontosabb szak- és hírmédiumok vezető újságíróinak szavazatai alapján osztanak elismeréseket, értékelve az előző év legjobb hazai, szórakoztató műfajú televíziós teljesítményeit.

Az eseményt idén március 29-én tartják, ahol 2022 legjobb női műsorvezetője címéért Lékai-Kiss Ramóna, Lilu és Ördög Nóra száll ringbe, míg a férfiak között az RTL és a TV2 nagyágyúi, Sebestyén Balázs és Till Attila között dőlhet el az elismerés sorsa, emellett pedig Gáspár Lacit, Majoros Péter Majkát vagy Pápai Jocit is díjazhatják az eseményen.

A tíz éve, 2014-ben alapított díjat idén is az előző évben képernyőre került legprofesszionálisabb magyar, szórakoztató műfajú tévés teljesítmények legjobbjai vehetik át. 2023-ban 14 kategóriában – nagyszabású show-műsor, vetélkedő, reality, gasztroreality, talkshow, zsűritag, női műsorvezető, férfi műsorvezető, heti sorozat, napi sorozat, színésznő, színész, női mellékszereplő és férfi mellékszereplő – hirdetnek győztest. Utóbbi két kategória az idei év újdonsága, a díj történetében először díjazzák külön a női és a férfi mellékszereplőket.

A díj szabályzata alapján kategóriánként az a három televíziós produkció és személy került az esélyesek közé, akikre az elismerést odaítélő médiumok a legtöbb szavazatot adták. A Televíziós Újságírók Díja grémiuma az Index, a Marketing&Media, a Márkamonitor, a Media1, a Médiapiac, az Origo, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin és a TVR-hét egy-egy szakújságírójából áll.

Az idei jelöltek: 

Nagyszabású show-műsor

Vetélkedő

Reality

Gasztroreality

Talkshow

Zsűritag

Női műsorvezető

Férfi műsorvezető

Heti sorozat

Napi sorozat

Színésznő

Színész

Női mellékszereplő

Férfi mellékszereplő

Tíz éve díjazzák a szakmát

2014. január–február folyamán Kenderessy Szabolcs, a SorozatWiki főszerkesztőjének kezdeményezésére 9 hazai médium részvételével – 24.hu, Epizód magazin, Hír7, Index-Comment:com, Médiapiac, Origo, SorozatWiki, Színes RTV, TVR-hét – hiánypótló céllal alapították meg a Televíziós Újságírók Díját.

Az alapítók célja olyan független díj létrehozása volt, amely szakmai szempontok alapján, klasszikus kritikai attitűdöt képviselve emeli ki az igényes magyar televíziós teljesítményeket.

(Borítókép: Sebestyén Balázs és Till Attila. Fotó: Bodnár Patrícia és Németh Kata / Index)

Rovatok