Index Vakbarát Hírportál

Behúzta a vészféket a Disney

2023. március 11., szombat 06:04

A The Walt Disney Company vezérigazgatója egy konferencián osztotta meg jövőbeli terveit a Disney-vel kapcsolatban. Köztük elárulta azt is, hogy csak óvatosan mernek nyúlni a Star Wars franchise-hoz a Solo: Egy Star Wars-történet című filmjük kiábrándító eredményei után.

Bob Iger nemrég a Morgan Stanley éves konferenciáján vett részt, amelyen hosszasan beszélt arról, milyen sikereket, illetve bukásokat tud elkönyvelni az elmúlt időszak alapján a The Walt Disney Company, és milyen terveik vannak a jövőre nézve.

Arról már korábban is lehetett hallani, hogy a Disney+ elindítása nem volt feltétlenül jövedelmező vállalkozás a cég számára, azonban a remény még nem veszett el. Ahogy Iger az eseményen kifejtette: a Disney az elkövetkezendő időben csökkenteni kívánja a televíziós és a filmgyártási költségeket, és a mennyiség helyett a minőségre szeretne koncentrálni – írja a CNN.

A vezető mindemellett megjegyezte, abban reménykednek, hogy a Disney+ streamingszolgáltató új erőre kap, és még több előfizetőjük lesz.

Azt elismerte, hogy az árképzési stratégiájuk nem volt a legmegfelelőbb, de még újoncnak számítanak a streamingszolgáltatók között, így tudják, hogy van hova fejlődniük.

Iger említést tett a Marvel-univerzumról is, amelyben elmondása szerint sok olyan karakter van, akire a Disney támaszkodhat, ha egy új produkción gondolkodnának. Kiemelte: talán túlságosan is ragaszkodtak a már meglévő franchise-okon alapuló folytatásokhoz, így újítani fognak. 

Sok újdonságra lehet számítani. Visszatérünk a Bosszúállók franchise-hoz, egy sornyi különböző bosszúállóval

– nyilatkozta.

Ahogy az eseményen megemlítette, a Star Wars-univerzummal igyekeznek nagyon óvatosan bánni, amit a Solo: Egy Star Wars-történet című, Disney+-on megjelent produkció kiábrándító eredményeivel magyarázott – ezzel érzékeltetve azt, hogy a közeljövőben nem lehet számítani a Star Warshoz köthető produkciókra.

Ezenkívül bizakodóan beszélt arról, hogy a Disney a jövőben a riválisainak is szolgáltathat tartalmakat. 

Mivel csökkenteni akarjuk a saját platformjaink számára készített produkciókat, lehetőség lesz arra, hogy másoknak licenceket adjunk el. Egy ideig ezt azért nem tudtuk megtenni, mert előnyben részesítettük a saját streamelési platformjainkat. Viszont ha kevesebb tartalomra van szükségünk ezeken a felületeken, és van kapacitásunk több produkció előállítására, akkor miért ne használnánk azt a bevétel növelésére?

– fejtette ki.

Iger szót ejtett a Disneyland vidámparkok kissé túlzásba vitt árazásáról is, kijelentve, a profit növelése iránti buzgóságuk tehet minderről, de a márka értékét megőrizve a jövőben igyekeznek jobban ügyelni erre. Mint a vezető megjegyezte: az a célja, hogy két éven belül egy olyan pályafutással hagyhassa maga mögött a Disney vezérigazgatói posztját, amely igen „optimista és pozitív”.

(Borítókép: Bob Iger 2021. november 18-án. Fotó:  Charley Gallay / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images / AFP)

Rovatok