Index Vakbarát Hírportál

Átverték Varnus Xavért

2023. március 27., hétfő 15:27

Az orgonaművészt mezőlaki templomának felújítása alatt verte át az orgonaépítő vállalkozó. Mint mondta, a hangszer felavatásának időpontja így csúszik, de semmiképp sem marad el. Reményei szerint október végére megoldódnak a problémák.

Tavaly jelentette be Varnus Xavér orgonaművész, hogy megveszi azt a templomot, amelyet Mezőlakon hirdettek meg eladásra.

Úgyhogy azt mondtam, hogy Isten jelzett [...] most, ma délután 2-kor fogom megvenni

– mondta akkor.

A templom felújítása már korábban is nehézségekbe ütközött, azonban úgy tűnt, az orgonaművész már csak egy orgona beszerelésére várt.

Varnus Németországból hozatta volna a hangszert, azonban Facebook-bejegyzésében arról írt, csúnyán átverte őt az orgonaépítő vállalkozó, ezért az eredeti tervekkel ellentétben csak október végén avatják az orgonát.

Az orgonaépítő vállalkozó, aki a Marsról szabad szemmel is jól látható, a neki euróban kifizetendő munkadíjért, szigorú szerződési feltételek mellett elvállalta az orgona Németországból Magyarországra való átköltöztetését, felépítését és behangolását, a hathetes munkafolyamat első hete után nevetséges és azóta az ország egyik legkiválóbb orgonaszakértője által írásban is megcáfolt, hazug indokok alapján, szerződésszegő módon lelépett, miután felvette a hat hétre szóló teljes munkadíj felét

– írta.

Hozzátette, ügyvédei már foglalkoznak az üggyel.

Varnus Xavér azt is közölte, a napokban egyeztet kitűnő orgonaépítő barátaival, akik mindent megtesznek, hogy találjanak szabad heteket a naptárjukban, így megígérte,

a nyár végére felépül a nagyorgona, amelyet ősszel fel is avatnak.

Hozzátette: minden megvásárolt jegy érvényes az őszi avató hangversenyekre, amelyeknek az időpontját egy hónapon belül közzéteszik.

 A nehézségek ellenére a művész bizakodó.

Az enyhe késleltetés fokozza a gyönyört

 – írta egykori barátját, Veres Pali bácsit idézve.

Rovatok