Index Vakbarát Hírportál

A mesterséges intelligencia meghatározta az új James Bond tulajdonságait, ő lehet a befutó

2023. április 18., kedd 15:32

A mesterséges intelligencia tehet pontot a találgatások végére, egy szoftver ugyanis meghatározta, hogy nézhet ki a következő 007-es ügynök, valamint azt is, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie a Daniel Craig posztját megöröklő, James Bondot alakító színésznek.

Ahogy arról az Index is beszámolt, James Bond hamarosan új főszereplőt kap Daniel Craig távozása után, a következő filmekben az ikonikus kémet alakító színész kiléte azonban továbbra is rejtély. 

Természetesen – mint az ilyenkor lenni szokott – az utód nevét tartalmazó kalapba temérdek lehetséges opciót bedobtak már a rajongók és a kritikusok is, egyelőre azonban korántsem biztos, hogy az általuk sokszor említett Tom Hardy, Idris Elba vagy Henry Cavill személyesíti majd meg a következő 007-est.

A találgatások végére most a napjainkban meglehetősen komoly reflektorfényt kapó mesterséges intelligencia (AI) tehet pontot, ugyanis egy AI által vezérelt program segítségével sikerült meghatározni, milyen fizikai tulajdonságokkal rendelkezik a következő James Bond – ennek köszönhetően pedig az ezekre a leginkább hajazó személy kilétére is fény derült. 

A szoftvert, a Deep Dream nevű mesterséges intelligenciát egy videójáték-gyártó cég szolgáltatta a hiánypótló leleplezéshez, a program által kiírt fontos tulajdonságok egybeesnek a Barbara Broccoli producer által felállított követelményekkel – emiatt pedig jó eséllyel valóban megtalálhatta a színészt, aki leginkább hasonlíthat az AI által felállított képre.

Egy bizonyos magasság és göndör haj

Az AI szerint így a titkosügynököt alakító színésznek 40 év alatti brit férfinak kell lennie, és 178 centiméter feletti magassággal kell rendelkeznie, amelyhez kócos, göndör hajnak és éles arcformának kell társulnia.

A csábító tekintetével, tökéletesen kócos frizurájával és cizellált állkapcsával a mesterséges intelligencia által generált férfi a fogadóirodák egyik kedvencére emlékeztet.

De ki ő? 

A szóban forgó potenciális 007-es nem más lehet, mint Aaron Taylor-Johnson,

a 32 éves, High Wycombe-i születésű színész, aki így minden bizonnyal megfelelhet az AI és a rendezők által állított követelményeknek.

Mindez ráadásul összecseng a kritikusok és a stáb korábban kiadott nyilatkozataival, hogy Taylor-Johnson volt az, aki a leginkább megfelelt a karakter követelményeinek a meghallgatásokon, így pedig jó eséllyel valóban ő veheti át a legutóbbi James Bondtól, Daniel Cragitől a stafétát – írja a Daily Mail

A színész pedig, úgy tűnik, nem csak a mesterséges intelligenciának lenne tökéletes jelölt, ugyanis elment egy próbafelvételre annak érdekében, hogy ő lehessen a következő Bond, a producerek és Barbara Broccoli pedig odavolt érte. „Ő az egyik esélyes” – nyilatkozta akkor egy bennfentes. 

Aaron Taylor-Johnson, aki A szürke ötven árnyalatának rendezőjével, az 55 éves Sam Taylor-Johnsonnal házasodott össze, korábban olyan filmekben szerepelt, mint a Bosszúállók: Ultron kora, a Godzilla vagy a Gyilkos járat, így karaktere mellé komoly ajánlólevelet is csatolhat.

Ami pedig most a legfontosabb: göndör, sötét haja van, komoly tekintete, klasszikus, jó megjelenés pedig a kém szinonimája, így a mesterséges intelligencia által generált Bond tükörképe is lehetne akár Taylor-Johnson. 

A képet az Unwind Media játékcég rendelte meg, a cég pedig rendkívül izgalmasnak találta a következő James Bond kilétének meghatározását. 

Bámulatos lesz, ha most tényleg megkapja a szerepet

– nyilatkozták az eredmény láttán. 

Ön szerint hasonlít az AI-generált 007-es ügynökre Aaron Taylor-Johnson?

  • 1081
    Egyáltalán nem!
  • 711
    Vannak hasonlóságok, ő lesz a következő 007-es.
  • 573
    Részben hasonlít, de nem kapja meg a szerepet.
  • 105
    Úgy néznek ki, mint két tojás!

Rovatok