Index Vakbarát Hírportál

Újabb részletek láttak napvilágot Aaron Carter haláláról

2023. április 19., szerda 07:43

Mostanáig mindenki azt hitte, hogy kábítószer-túladagolás vezetett Aaron Carter zenész halálához. Mint kiderült, a feltételezés nem áll távol a valóságtól, ugyanakkor a halál beálltáért a drogok csak közvetetten voltak felelősek.

Aaron Carter énekes-rappert tavaly novemberben holtan találták otthonában a fürdőkádban fekve. Testvére, a Backstreet Boysból ismert Nick Carter egyértelműen a drogfüggőséget és a mentális betegséget tette felelőssé öccse haláláért.

Családja is hasonlóan vélekedett: elmondásuk szerint annak ellenére, hogy a fürdőben találtak rá, valószínűbb, hogy a kábítószer okozta a vesztét, nem pedig fulladás.

A Los Angeles-i halottkémi hivatal januárban arról számolt be, hogy Aaron Carter tüdejében nem találtak vizet, ami kizárja a fulladást mint halálhoz vezető okot.

Mindezek ellenére a boncolás mostanra minden kétséget kizáróan kimutatta,

a rapper halálát mégis fulladás okozta, ami a bevett nyugtatók és a belélegzett gázok hatására következett be.

Carter szervezetében Xanaxot és sűrített difluor-etánt találtak – utóbbit tisztítószerek hajtógázaként szokták használni, és belélegezve euforikus állapotot válthat ki – írja a BBC.

Az énekest utoljára akkor látták élve, amikor a rendőrség november 4-én a kora reggeli órákban felkereste otthonában. A rendőrség azután döntött úgy, hogy ránéz Carterre, miután követői a Instagramon megosztott élő videóján inhalálószerrel látták.

Carter ekkor még biztosan életben volt, mivel ő maga küldte el a rendőröket. Később azonban elmulasztott egy találkozót egy drogtanácsadóval – idézi a boncolási eredményekhez csatolt rendőrségi jelentést az Associated Press.

Másnap egy házvezetőnő kávét akart hozni az énekesnek – ám amikor senki nem nyitott ajtót, a nő benyitott, és Cartert egy jakuzzitípusú kádban találta. Ezután rögtön kihívta a mentőket, akik a helyszínen halottnak nyilvánították a 34 éves férfit.

Rovatok