Index Vakbarát Hírportál

Különleges szerepet kap Anna hercegnő

2023. április 27., csütörtök 17:15

II. Erzsébet egyetlen lánya lehet az, aki III. Károly megkoronázásán a ceremóniát követően vezeti a Buckingham-palotába vezető felvonulást.

Május 6-án helyeznek koronát III. Károly és felesége, Kamilla királyné fejére a westminsteri apátságban, amit nagy ünnepség követ a szigetországban. A királyi család minden tagjának megvan a szerepe, ami a legújabb hírek szerint Anna hercegnő, II. Erzsébet egyetlen lánya, egyben III. Károly testvére esetében igen különleges lesz.

A Gold-Stick-in-Waiting szerepet szánták neki, ami annyit tesz, hogy ő lesz az uralkodó személyes kísérője a felvonuláson, azaz ő ügyel a biztonságára is. A szertartás végét követően lóháton vezeti a körmenetet, mögötte pedig aranyhintón halad III. Károly és Kamilla királyné, illetve a további hatezer fegyveres katona. 

Egy bennfentes elmondása szerint Anna hercegnő igazi megtiszteltetésnek élte meg, hogy testvére ekkora szerepet szán neki a koronázási ceremónián. Míg egy másik informátor arról számolt be a Mirrornak, hogy mindenki számára világos, a király miért döntött így. 

Megjutalmazza a királyi hercegnőt hűségéért és a kötelesség iránti megingathatatlan odaadásáért

– mondta, megjegyezve, az uralkodó megbízható, hűséges katonának tartja a testvérét.

(Borítókép: Anna hercegnő 2023. március 13-án. Fotó: Chris Jackson / Getty Images)

Rovatok