Index Vakbarát Hírportál

Stúdióból posztolt a házi őrizetben lévő Fekete Dávid

2023. május 6., szombat 13:22

Elfogadták Fekete Dávid kérelmét, visszatérhetett foglalkozásához a nagy értékre elkövetett csalással vádolt énekes, aki a jelenleg is zajló ügy miatt házi őrizetben van. A korábbi megasztáros versenyző egy dal és egy klip elkészítését tervezi.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, április 4-i tárgyalásán Fekete Dávid engedélyt kért a bíróságtól, hogy Dunaújvárosba mehessen. A házi őrizetben lévő férfi elmondása szerint

LEHETŐSÉGET KAPOTT, HOGY ÚJ DALT énekelhessen fel, SŐT egy VIDEÓKLIPET IS FORGATNA.

A bíróság, úgy tűnik, most el is fogadta a csalással vádolt énekes kérését, aki közösségi oldalára pénteken egy stúdióból készült képet töltött fel, amelyen egy mikrofon előtt énekel, teljes átéléssel. 

A hírt a Borsnak az énekes jogi képviselője erősítette meg. 

Az ügyfelem egy Dunaújváros székhelyű cégnél dolgozik, kedden és szerdán a városban, a többi napon pedig home office-ban. A vállalkozás marketingcélból együtt dolgozik egy zenei stúdióval is, ahol Dávid lehetőséget kapott, hogy felvegye a dalt. Így munkaidőben tudták megoldani mint a cég munkavállalója

– mondta a lapnak Dr. Kaposi Gergely.

Több mint 300 millió forintos csalással vádolják

A Győri Járási Ügyészség emelt vádat az énekes ügyében. Eszerint 21 bűncselekmény elkövetésével vádolják, amelyekkel a sértetteknek összesen mintegy 323 millió forintos kárt okozott.

Fekete Dávidot még 2021 májusában vette őrizetbe a rendőrség, miután az énekes körül egyre nagyobb volt a botrány, többen állították, hogy anyagilag megkárosította őket, az egyre halmozódó adósságait pedig a mai napig nem sikerült törlesztenie.

AZ EGYKOR JOBB IDŐKET MEGÉrT ÉNEKES ÁLTAL OKOZOTT LEGKISEBB KÁR 1 MILLIÓ, MÍG A LEGNAGYOBB 73 MILLIÓ FORINT VOLT, AMIÉRT KOMOLYAN BŰNHŐDHET, HALMAZATI BÜNTETÉSKÉNT AKÁR 15 ÉV SZABADSÁGVESZTÉSRE IS ÍTÉLHETIK.

Tavaly ősszel az előkészítő ülésen az ügyész ajánlatát nem fogadta el. Annak értelmében 7 év börtönbüntetést kapott volna, ha minden vádpontban bűnösnek vallja magát, de Fekete Dávid nem ismerte el bűnösségét.

Rovatok