Index Vakbarát Hírportál

Magyar YouTube-sztár a NAV fegyvereseiről: Férfiasan bevallom, hogy azért be***rtam

2023. május 12., péntek 20:02

Radics Peti most részletesen mesélte el egy videóban, hogyan történt a NAV fegyveresei által végrehajtott házkutatás. Állítása szerint esélytelen lett volna megtalálni, amit kerestek, és az MTVA egyszerűen a YouTube felé jelezhette volna a problémáját.

Radics Petinél pár napja tartott házkutatást a NAV. Állítása szerint felfegyverkezve érkeztek ki hozzá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal emberei egy Süsü-paródia miatt.

A youtuber most közzétett egy hosszú videót, amelyben részletesen beszámolt a történtekről. A videóban elmondja, hogyan is történt a NAV házkutatása. Mint mondta: éppen alsógatyában feküdt a kanapéján, amikor egyszer csak kopogtak az ablakán, és beköszöntek.

Amikor kinézett, akkor látta meg, hogy egyenruhások vannak a háza előtt. De azt gondolta először, hogy nem is őt keresik.

Férfiasan bevallom, hogy azért bes***m. Kiszállt a NAV, azért az valami

– árulta el Radics az esetről. 

Azt is elmondta, hogy zavarában először kérte, hadd húzzon fel egy nadrágot. Közben azon gondolkodott, hogy átverhették csupán. 

Azonban, amikor kiment, meglátott egy „komplett alakulatot”.

Mire kiért, a NAV már körbevette a házát is, ugyanis a kert másik végében állt egy fegyveres férfi, aki arra az eshetőségre volt felkészülve, hogy a videós szökni próbál – mondta nevetve a videós. 

Ezt követően a házába bement egy nyomozó, akivel beszélni tudott, valamint az általa „alakulatnak ”nevezett fegyveres csoport. Kiderült, szerzői jogi probléma miatt szálltak ki a NAV fegyveresei. Az is kiderült, hogy interneten elérhető felvételek jogszerűtlen, engedély nélküli felhasználása és tárolása miatt van szükség az eljárásra, és az akció célja az volt, hogy megleljék a paródia eredeti nyers fájlját.

Amikor ez kiderült, a videósból kitört a nevetés, majd a fegyveresek is megenyhültek.

Radics Peti azt mondta, hogy az alakulat sem volt tisztában azzal, pontosan hová is mennek. Átnéztek minden mappát a videós gépén, de a paródia 2016-os, így természetesen már nem volt meg az a gép, amin készült, ugyanis többször is számítógépet cserélt azóta Radics.

A videós végül megjegyezte: az MTVA a YouTube felé is jelezhette volna, hogy szerinte jogsértés történt, és a YouTube eltávolíthatta volna a tartalmat.

Rovatok