Index Vakbarát Hírportál

Soha nem érte még ekkora megaláztatás Harry herceget

2023. június 10., szombat 11:06

Brit sajtóértesülések szerint Harry herceget és Meghan Markle-t sem hívták meg a jövő hétvégén esedékes királyi születésnapi parádéra.

III. Károly első hivatalos születésnapi parádéját, a Trooping the Colourként emlegetett felvonulást június 17-én tartják London belvárosában. A sussexi hercegi pár ezúttal nem kapott meghívást a jövő hétvégi eseményre – számolt be a Daily Mail.

A lap úgy tudja, hogy 

ez lesz az első olyan alkalom Harry életében, hogy nem látják szívesen az uralkodó hivatalos születésnapi ünnepségén. 

Az idei esemény azért is jelentős, mert ez az első ilyen felvonulás Nagy-Britanniában, mióta Károly tavaly szeptemberben trónra lépett.

Harry herceg és Meghan Markle tavaly júniusban még kapott meghívást a Trooping the Colour parádéra, azonban a Buckingham-palota erkélyén már akkor sem jelenhettek meg.

Mélyül a konfliktus a királyi családban

Mint írtuk, Harry herceg és Meghan Markle az őket ért támadások miatt teljesen elszigetelték magukat a királyi családtól, így például Harry az apjával, III. Károllyal és a testvérével, Vilmos herceggel sem ápol túl fényes viszonyt.

A királyi kötelezettségeikről való lemondásuk, az Egyesült Államokba költözésük, a számtalan  interjú, illetve az időközben megjelent netflixes sorozatuk és a herceg könyve csak olaj volt a tűzre, ami még távolabb sodorta egymástól a feleket.

Harry a kötetben kiemelte a sajtóval szembeni ellenérzéseit, illetve a családtagjaival kapcsolatos sérelmeit, aminek meglett az ára.

A Kaliforniában élő Harry herceg a héten sem családi okokból járt Londonban, hanem azért, hogy a bíróság előtt tanúskodjon a Mirror Group, a Daily Mirror brit lap kiadója elleni perben.

A sussexi herceg azt állítja, hogy a médiatársaság feltörte a telefonját, és bizalmas természetű információkat osztott meg a nyilvánossággal.

Rovatok