Index Vakbarát Hírportál

Meghúzta a váratlant a Disney, éveket várhatunk az Avatar folytatására

2023. június 14., szerda 18:36

A vállalatot nagyban érinti a hollywoodi írók sztrájkja, ami miatt a soron következő összes Avatar-, Bosszúállók- és Star Wars-film megjelenési dátuma egy évvel vagy még többel csúszott.

Arról már több ízben beszámoltunk, hogy ég a ház a Disney feje fölött, mivel a világcég az elmúlt hónapokban megkezdte a leépítést, így már többtucatnyi munkavállalótól váltak meg. 

Az idén 100 éves Disney vezérigazgatója, Bob Iger már februárban stratégiai szerkezetátalakítást jelentett be, aminek révén három részlege lesz a cégnek. Mint akkor közölte, 5,5 milliárd dollárnyi költséget akarnak megtakarítani és nyereségessé tenni a Disney+-streamingszolgáltatást, így összesen hétezer dolgozótól terveznek megválni.

A leépítéshullám mellett úgy tűnik, a vállalatnak a hollywoodi írók sztrájkjának következményeivel is szembe kell néznie, ami a hírek szerint nagyobb leállásokat eredményez a gyártási folyamatokban. Ez pedig hatással lehet a jövőbeli projektek megjelenési ütemtervére, köztük a készülő Avatar-filmekére is – írja a BBC.

Bár a Disney nem indokolta meg, miért tolták ki évekkel az egyes produkciók megjelenését, nagyon valószínű, hogy az előbb említett sztrájk állhat emögött. Az Avatar producere, Jon Landau a Twitter-oldalán ugyanakkor azt írta: a filmeseknek több időre van szükségük a következő részek elkészítéséhez, hogy a korábbiakhoz hasonló minőséget kapja a nézőközönség.

A vállalat döntése értelmében így az alábbi filmeket lehet majd később megnézni:

A Marvel-produkciók közül továbbá a Captain America: Brave New World nem 2024 májusában, hanem 2024 júliusában jelenik meg, a Mennydörgők 2024 decemberében, a Penge 2025 februárjában és a Fantasztikus négyes 2025 májusában.

Rovatok