Index Vakbarát Hírportál

Az egyik legismertebb youtubert is meghívták a Titanra

2023. június 26., hétfő 11:26

A YouTube egyik legnépszerűbb tartalomgyártója, MrBeast is meghívást kapott a tragikus történetű tengeralattjáróra, a Titanra.

162 millió követővel MrBeast a YouTube történetének egyik legismertebb arca. Eredeti nevén Jimmy Donaldson videóiban központi szerepet játszik az, hogy a legkülönlegesebb helyekről jelentkezik be, és általában még temérdek pénzt is szétoszt eközben.

Valószínűleg ennek is köszönheti, hogy őt is meginvitálták a Titanichoz induló Titan tengeralattjáróra.

MrBeast a Twitter-oldalán osztott meg egy üzenetrészletet, amelyben a feladó közli vele, hogy nagyon örülne neki, ha ő is vele tartana a Titanra. Donaldson úgy kommentálta, hogy ijesztő belegondolni, hogy ő is rajta lehetett volna a tengeralattjárón.

A CNN érdeklődésére egyelőre nem érkezett válasz arra, hogy miért mondta vissza a meghívást MrBeast.

Az OceanGate mélytengeri kutató- és turisztikai vállalat búvárhajóját, a Titant elvileg 4000 méteres merülési mélységre tervezték, ugyanakkor az elmúlt hét tudósításai szerint több biztonsági kifogás is felmerült vele szemben.

A szerencsétlenül járt búvárhajón öten tartózkodtak, akik közelről szerették volna megnézni az 1912-ben elsüllyedt Titanic roncsait. Az áldozatok között volt Stockton Rush, az OceanGate vállalat elnök-vezérigazgatója, Hamish Harding kalandvágyó brit üzletember, Paul-Henry Nargeolet francia Titanic-kutató, valamint Shahzada Dawood vállalkozó, Pakisztán egyik leggazdagabb embere és fia, Suleman.

A napokban összehívta az amerikai parti őrség a tengerészeti nyomozó testületet a Titan mélytengeri búvárhajó tragédiájának vizsgálatára.

Rovatok