Index Vakbarát Hírportál

Jennifer Lopez csúnyán megvezette a rajongókat

2023. július 9., vasárnap 06:01

Beleszálltak a kommentelők az énekesnőbe, akinek áprilisban jelent meg Delola nevezetű, többféle ízben kapható koktélmárkája. Lopez korábban még teljesen ellene volt az ivásnak, így sokak szemöldöke felszaladt a hírtől, ahogy amellett sem szabad elmenni, hogy férje, Ben Affleck már évek óta küzd alkoholizmussal.

Jennifer Lopezzel kapcsolatban általában arról szokott szólni a fáma, hogy ugyan idén már az 54. életévét tölti be, még mindig olyan alakja van, amit a húszévesek is megirigyelnének. Az énekesnő korábban bővebben kifejtette, hogy a fizikai és a mentális egészségre egyaránt figyel, illetve szigorú napirendet tart, aminek részeként hajnalban kel, hogy elég ideje legyen az edzésre. 

Gyakran hajnali öt előtt, 4:45 körül felkelek, amikor még sötét van, függetlenül attól, hogy mit tartogat számomra a nap. Igyekszem jó döntéseket hozni, és beosztani az időmet

nyilatkozta nemrég JLo.

Az előadó köredzést végez, külön erősíti a törzsének izmait, kick-box-órákra jár, ám az edzés mellett egy különleges italt is fogyaszt, amiben nincs hozzáadott cukor és alacsony kalóriatartalmú. Kókuszvízből készül, káliumban gazdag elektrolitokat és antioxidánsokat tartalmaz, ami hozzájárul a hidratáltság megőrzéséhez, és segít feltöltődni egy intenzív edzés, fellépés vagy egy egész napos utazás után. Ahogy Lopez korábban kifejtette, kimerültség következtében kialakuló pánikrohama miatt döntött úgy, hogy életmódot vált. Sőt, néhány éve egy-egy interjúban azt is hangsúlyozta, hogy szerinte az alkohol tönkreteszi a bőrt.

Nem iszom, nem dohányzom, és nem iszom koffeint. Teljesen tönkreteszi a bőrt, ahogy öregszik

– jelentette ki még akkor, így sokak meglepődhettek, amikor az énekesnő néhány hónapja piacra dobta Delola nevezetű italmárkáját, ami különböző ízesítésű koktélokat takar. A legtöbben amiatt kifogásolják e döntését, mivel férje, Ben Affleck évek óta alkoholizmussal küzd. 

Már iszik, de keveset

Rászállt az internet népe Jennifer Lopezre, aki nagy indulatokat váltott ki, miután kiderült, belevág az italbizniszbe. Többek szemét szúrta, hogy korábbi állításaival teljesen ellentétesen cselekszik, és valóban furcsa, hogy valaki, aki ennyire ellenzi az alkoholt, pont egy ilyen üzletbe fog. Egyes kommentelők amiatt támadják az énekesnőt, mivel kínosnak tartják, hogy a férje mindennapjait jelenleg is megnehezíti, hogy tiszta maradjon, amit ő egyáltalán nem tart tiszteletben, és ennek ellenére egy saját alkoholos italt dob piacra, amit rendre reklámoz.  Akadtak ugyanakkor olyanok, akik védelmükbe vették Lopezt, kijelentve, Ben Affleck alkoholizmusának semmi köze hozzá, ahogy az sem rajta múlik, hogy józan tud-e maradni vagy sem.

A már hónapok óta tartó hadjáratra az énekesnő a napokban reagált egy videóval az Instagram-oldalán, amelyben kezdetben csak arról számolt be, épp egy italboltba tart, hogy otthonra vegyen egy pár üveggel saját termékéből, majd hamar átterelte a szót az alkoholfogyasztásával kapcsolatban felmerült kérdésekre. 

Tudom, hogy néhányan arról beszélnek: »De hát nem is iszik, mit kezd egy koktéllal?«. Az igazat megvallva ez egy darabig így is volt, nem ittam. Bár a néhány évvel, de még 10 és 15 évvel ezelőtt rólam készült képeken is látszik, hogy időnként koktéloztam. Néha szeretek meginni egyet-egyet, de ezt felelősségteljesen teszem, és nem azért, hogy s*ggrészegre igyam magam. Azért iszom, hogy a társaság része legyek, jól érezzem magam, relaxáljak és kieresszem a gőzt, de mindig felelősségteljes vagyok

– mondta, hozzátéve: „El kell mondanom nektek, hogy sokféle dolgot kipróbáltam már. Koktélokat, kedveltem a White Russiant, aztán megszerettem a rozét, de soha nem találtam meg azt az italt, amiért igazán odalehetek, ezért megalkottam én magam”.

A közzétett videó alatt egyébként azóta is csak úgy záporoznak a kommentek, és Lopez kijelentései igen vegyes fogadtatásban részesültek. A látottak alapján úgy tűnik, többségben vannak azok, akik átverve érzik magukat, és visszásnak tartják, hogy Lopez antialkoholista mivolta hirtelen átcsapott ennek szöges ellentétébe, és nemcsak reklámoz egy alkoholos italt, hanem ő maga dobott piacra egy terméket – figyelmen kívül hagyva azt, hogy férje évek óta mumusként tekint az alkoholra. 

Alkoholproblémáktól szenved

Ben Afflecknek már gyerekkorától kezdve meggyűlt a baja édesapjával, Timothy Byers Affleckkel, aki egy időben feltörekvő drámaíró volt, ám többnyire alkalmi munkákat végzett. A színész úgy emlékszik az apjára, mint aki egész gyermekkorában súlyos alkoholproblémával küzdött, mindennap ivott. Emellett arról is beszámolt már korábban, hogy megkönnyebbülést érzett, amikor 11 éves korában elváltak a szülei. Bár apja ezt követően sem tette le az alkoholt, és két éven át hajléktalanként élt az utcákon, végül bevonult egy rehabilitációs intézetbe, majd 12 éven át nem is hagyta el azt, hogy megőrizze józanságát.

Később Ben Affleck is hasonló problémákkal találta szemben magát – túlzott alkoholfogyasztása miatt számtalan alkalommal járt már rehabon: 2001-ben, 2017-ben és 2018-ban is, de mindig visszaesett. 

Sokáig tartott, mire beismertem magamnak, hogy alkoholista vagyok

– jelentette ki Affleck egy interjúban még 2020-ban, de egy évvel később már arról számolt be, jól érzi magát, amihez valószínűleg az akkoriban újra felbukkanó Jennifer Lopez is hozzásegítette. 

(Borítókép: Jennifer Lopez. Fotó: Axelle/Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images)

Rovatok