Index Vakbarát Hírportál

Kevin Costner válófélben lévő felesége csúnyán pórul járt

2023. július 12., szerda 10:34

Kevin Costner válófélben lévő felesége korábban 83 millió forintnak megfelelő amerikai dollárt követelt férjétől havonta gyerektartás címen. A TMZ által megszerzett legújabb jogi dokumentumok szerint a bíró előzetesen úgy döntött, a színésznek ennek az összegnek „csupán” a felét kell megfizetnie.

Kevin Costner és felesége, Christine Baumgartner 18 év házasság után, május elején beadta a válókeresetet. Az Oscar-díjas színész-rendezőnek és feleségének három közös gyermekük van, akik – mint a legtöbb válásnál – most is rendkívül sarkalatos pontot jelentenek.  

Christine Baumgartner júniusban új jogi dokumentumokat nyújtott be a férje ellen, akitől három gyerekük után 248 ezer dolláros (83 millió forintos) havi gyerektartás megfizetését követelte. A TMZ által megszerzett legújabb jogi dokumentumok szerint egy bíró előzetesen úgy döntött, hogy

a színésznek „csupán” 129 755 dollárt (44 millió forint) kell fizetnie feleségének havonta a gyerektartásért. 

Mint írják, a döntés ideiglenes, és még hátravan egy meghallgatás. Ez az összeg valamivel több mint a fele annak, amit Kevin Costner elhidegült felesége követelt korábban. 

Christine Baumgartner azt mondta, az összegre azért van szükség, hogy a gyerekek olyan színvonalon élhessenek továbbra is, mint ahogyan akkor éltek, amikor még az apjuk is velük volt.

A bökkenő csak az, hogy a színész jogi csapatának állítása szerint Costner már eddig is a gyerekek összes költségét állta, a válást követően pedig további 38 ezer dollárt (12,7 millió forintot) hajlandó erre a célra szánni havonta.

Mint megírtuk, sokáig úgy tűnt, válásuk amilyen hirtelen jött, olyan gyorsan meg is oldódik, ám úgy tűnik, a felek nem jutnak egykönnyen közös nevezőre a szétválás feltételeiben. 

Annak ellenére sem, hogy a pár még házassági szerződést is kötött, amelyben pontosan rögzítve van, hogy váláskor mennyi pénz jár az egykori feleségnek, valamint az is, hogy 30 nap áll rendelkezésére, hogy kiköltözzön abból a házból, ahol exférjével egykor közösen laktak.

Baumgartner ügyvédje nemrég közölte, hogy a nő augusztus 31-ig elhagyja a luxusbirtokot, amennyiben Costner vállalja, hogy további összegeket utal a számlájára, ha a bíróság erre kötelezi a július 12-i meghallgatáson.

(Borítókép: Kevin Costner és Christine Baumgartner 2022. március 27-én. Fotó:  Lionel Hahn / Getty Images)

Rovatok