Index Vakbarát Hírportál

Ismert magyar színész is feltűnt az Oppenheimer londoni premierjén

2023. július 15., szombat 09:00

Csütörtökön tartották Londonban az atombomba atyjaként emlegetett J. Robert Oppenheimer szóló film, az Oppenheimer bemutatóját. Az eseményről megosztott fotókon Haumann Máté is feltűnt a világsztárok között.

Az Oppenheimer londoni bemutatóján Haumann Máté is ott volt, aki Szilárd Leót alakítja majd az életrajzi drámában – számolt be közösségi oldalán a UIP-Duna Film. 

A csütörtöki premierről több fotót is megosztottak, amelyen jól látható, hogy a magyar színész olyan világsztárok mellett tűnik fel, mint Matt Damon, Robert Downey Jr., Rami Malek és Christopher Nolan. Haumann Máté a színpadon is együtt szerepelt a stábtagokkal.

A film július 20-án kerül a magyar mozikba.

Sztrájkoltak a színészek az Oppenheimer premierjén

Ahogy az Index beszámolt róla, a hollywoodi színészek is aggódnak a fizetésük és a mesterséges intelligencia miatt, ezért csatlakoztak a forgatókönyvírók sztrájkjához. Cillian Murphy, Matt Damon és Emily Blunt csütörtök este, a sztrájk meghirdetésekor már távoztak is Christopher Nolan Oppenheimer című filmjének londoni premierjéről.

A film rendezője, Christopher Nolan azt nyilatkozta a mozi közönségének, hogy „elmentek sztrájktáblát írni”.

Los Angelesben csütörtök éjfélkor mintegy 160 ezer színész szüntette be a munkát, és ezzel a legtöbb amerikai film- és televíziós produkció leállt. Jobb munkakörülményeket követelnek, és azt, hogy a streamingóriások egyezzenek bele a nyereség igazságosabb elosztásába.

Rengeteg világsztár tűnik fel a filmben

Az Oppenheimer című film Christopher Nolan életrajzi drámája, amely az atombomba atyjaként ismert J. Robert Oppenheimer életébe ad bepillantást. A főszerepet a Peaky Blinders című sorozatból ismert Cillian Murphyre osztották, emellett olyan hollywoodi hírességek is feltűnnek alkotásban, mint Matt Damon, Emily Blunt, Robert Downey Jr., Florence Pugh,  Rami Malek és Gary Oldman.

Rovatok