Index Vakbarát Hírportál

Julian Sands halála továbbra is rejtély

2023. július 25., kedd 09:11

Idegenkezűség kizárva, de még mindig nem tudják, mi okozta a fél éve eltűnt és egy hónapja megtalált brit színész, Julian Sands halálát.

A színész családja hat hónapja jelentette eltűnését, egy hónapja találták meg a testét, de olyan állapotban, hogy a halál okát nem tudják megmondani – írta meg a The Guardian.

A San Bernardino megyei rendőrség szóvivője a Hollywood Reporternek úgy nyilatkozott, a halottkém nem talált idegenkezűségre utaló jeleket.

A 65 éves színészt fél évig keresték drónok, helikopterek és önkéntesek is, végül egy hónapja bukkantak testére kirándulók. A Los Angelesben élő Sands lelkes és tapasztalt túrázó volt, és nemrég a brit Radio Timesnak adott interjújában azt mondta:

A barátaim, akikkel korábban másztam, felhagytak a hegyekkel, egyrészt az életkoruk, másrészt az éghajlatváltozás miatt instabillá váló sziklák miatt.

Akkor arra is kitért, ha nincs igazán meg a vágy, a fókusz egy hegy megmászására, egy útvonal követésére, ha nincs teljes elkötelezettség, akkor veszélyesebbé válik a kaland.

De azt is hozzátette: „Kísérteties dolgokat találtam már a hegyek között, kicsit hidegrázós, amikor tudod, hogy olyan helyen jársz, ahol sok ember meghalt, akár az Eigeren, akár az Andokban.”

Rovatok