Index Vakbarát Hírportál

Détár Enikő már kilenc éve nem nyaralt

2023. július 27., csütörtök 13:06

A színésznő egy friss interjúban avatta be a nyilvánosságot jelenlegi kapcsolatába, ami már kilenc és fél éve tart. Elmondása szerint jól kijönnek egymással a párjával, ám azt egyáltalán nem tartja fontosnak, hogy hivatalosan is összekössék az életüket.

Mint ismert, Détár Enikő korábban évtizedeken át alkotott egy párt a Barátok közt egykori színészével, Rékasi Károllyal, ám 2014-ben elváltak az útjaik. Bár a színésznő tartott attól, újra rá fog-e találni a szerelem, végül így lett, és immáron kilenc és fél éve él boldog párkapcsolatban Péterrel.

Szerelmükről és megismerkedésük történetéről egy hosszabb, a hot!-nak adott interjúban számolt be, kifejtve, amikor összehozta őket a sors, mindketten válófélben voltak, így szétesett az életük.

Azt mondtam Péternek, hogy ha bármelyikünk úgy érzi, szakítani akar, csak annyit mondjon a másiknak: «Köszi!» Néhány hét után is azzal cukkoltam, hogy: »Szerintem nem te fogsz kitolni a Kerepesibe!« Tisztában voltam a köztünk lévő korkülönbséggel is, de csak telt az idő, Péter meg frappáns válasszal reagált: igényt tart a Kerepesi-bérletre!

– mondta Détár, felidézve, hogy egy fórumon ismerték meg egymást szerelmével, ahol egy standhoz osztották be őket. 

A színésznő visszaemlékezése szerint ő kérte el mostani párja számát, mivel azt érezte, ő nem lépett volna magától, viszont már az első pillanatban felbosszantotta azzal, hogy SMS-t írt neki, amit gyűlöl. A lapnak megszólalt Péter is, megjegyezve, az elején azt sem hitte el, hogy Détár szóba áll vele, és megszerette benne, hogy otthon nem dívaként viselkedik. 

Amilyen anya, amilyen partner és társ, azt szeretem igazán! Nem kényelmesedünk bele a kapcsolatba, de itthon azok lehetünk, akik valójában vagyunk. Nem is beszélve arról, hogy milyen fárasztó viselni ezeket a csillogó jelmezeket! Van köztünk ritmuskülönbség: én nyugisabb típus vagyok, Enci sokszor még gyorsabb tempót diktálna. Egyszerűen azt éreztem és érzem most is, hogy jó Enci mellett, hogy megérkeztem. Hogy mi a titok? Minőségi idő és osztatlan figyelem

– fejtette ki. 

Ahogy Détár megemlítette, ugyan randizni nem szoktak, értékeli, ha a párja hamarabb lenyírja a füvet, mint ő, illetve hozzátette, vitatkozni szoktak, de veszekedni sosem. Mint mondta, egyáltalán nem vágyik ékszerre, de értékeli, ha Péter vesz neki néhány fehér orchideát, mivel az a kedvence. A színésznő párja kiemelte, ritkán fordul elő az, hogy 48 óránál több időt töltenek egy helyen a hektikus időbeosztásuk miatt, és az is biztos, hogy Détár többet aggódik a kapcsolatuk miatt, mint ő. 

Úgy érzem és remélem, hogy képesek vagyunk együtt változni, fejlődni. Mégis nap mint nap aggódóm a kapcsolatunk miatt és a szakmám miatt is. Nehezen mondok nemet egy-egy fellépésre, ezért már kilenc éve nem voltunk nyaralni 

– mondta Détár, továbbá kihangsúlyozta:

Szerelmi házasságom volt, és mindent megadott, amit egy házasság adhat: van két egészséges és okos gyermekem. Az már egyszer megvolt. Nekem ez így jó, ahogy most vagyunk Péterrel. Azt mondtam neki, hogy el tudnám képzelni egy buddhista pap áldását és egy bulit, de az se fontos. Nem tökéletes a kapcsolatunk, de ebben mi jól vagyunk.

Rovatok