Index Vakbarát Hírportál

Megszületett Hosszú Katinka gyermeke, Orbán Viktor is gratulált neki

2023. augusztus 6., vasárnap 15:08

Hosszú Katinka a Facebook-oldalán jelentette be, hogy megszületett gyermeke. A háromszoros olimpiai bajnok úszónőnek rengetegen gratuláltak a bejegyzése alatt.

A 34 éves, Iron Lady néven is ismert Hosszú Katinka még március 16-án tudatta a nagyvilággal, hogy anyai örömök elé néz, vasárnap pedig azt is bejelentette, megszületett gyermeke.

Mint kiderült, Layber-Gelencsér Kamília lett a gyermekük neve Gelencsér Mátéval.

Megszületett számunkra a világ csodája! Már most nagyon szeretünk 

– közölte Hosszú Katinka a bejegyzésében.

Orbán Viktor is gratulált

A magyar miniszterelnök, Orbán Viktor is gratulált az Iron Ladynek a kommentszekcióban. 

Gratulálok! Most kezdődnek az igazán nagy dolgok!

– írta a miniszterelnök hozzászólásában, ami kétszer is szerepel a poszt alatt.

Emellett több magyar híresség is gratulált, mint például Péter Szabó Szilvia, a NOX együttes énekesnője, Törő Gábor országgyűlési képviselő, Skrabski Fruzsina forgatókönyvíró, Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Patkó Béla Kiki, az Első Emelet énekese.

Több okból is emlékezetes ez a nap

Bár azt nem tudhatjuk pontosan, hogy melyik napon született meg Hosszú Katinka gyermeke, de mindenképp érdekes, hogy az úszónő éppen 2016. augusztus 6-án nyert aranyérmet a riói olimpián 400 méteres vegyesúszásban.

Korábban a sportolónő kijelentette, hogy az anyaság nem feltétlenül jelenti számára a versenysport végét.

Terveim szerint fogtok még így látni, jelenleg nem azt mondom, hogy ez a lezárása ennek a fejezetnek. Szerencsére mindent elértem, sőt többszörösen, amit szerettem volna, egy sportolónak ez mindig nagy megnyugvást jelent

– válaszolta Hosszú Katinka arra a kérdésre, hogy láthatják-e őt még a szurkolók a vízben tempózni vagy éppen összpontosítani a rajt előtt.

Nemrég Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok úszó nyílt levélben jelentette be, hogy nem kapta meg a lehetőséget, hogy elkezdhesse a saját úszóakadémiáját. Ez a levél nagy felháborodást váltott ki a sportolói körökben.

Sajnálatos módon, úgy látszik, a sportban az egyéni érdekek még mindig megelőzhetik a szakmai érdekeket. Így nem kaptam meg a lehetőséget, hogy az Úszóakadémiámat elkezdhessem. A sportvezetésben sokan a saját pozíciójukat tartják a legfontosabbnak, nem pedig a sport fejlődését

– fogalmazott levelében a háromszoros olimpiai bajnok úszó.

Rovatok