Index Vakbarát Hírportál

Megtörte a csendet Kevin Costner a sikersorozatával kapcsolatban

2023. szeptember 2., szombat 11:49

Kevin Costner megszólalt a Yellowstone című sorozattal kapcsolatos vitájáról, miután ismertette saját álláspontját. Az Oscar-díjas színész pénteken tanúskodott válóperes meghallgatásán, és a beszélgetéskor a Paramount Network sorozatából származó pénzügyeire is rátért.

A 68 éves, kétszeres Oscar-díjas amerikai színész nemrég arról beszélt, hogy bíróság elé viszi a műsor körül kialakult ügyet, hogy így rendezzék a nézeteltéréseiket a Paramounttal.

Kevin Costner azt állítja, hogy a gyártó 12 millió dollárral (mintegy 4,3 milliárd forinttal) tartozik neki a Yellowstone című sorozat ötödik évadának még le nem forgatott második feléért.

Kicsit kiábrándító, hogy ez az első számú sorozat a televízióban, és én nem veszek részt benne

– mondta Costner, akinek képviselője mellett egyelőre a Paramount ügyvédje sem nyilatkozott a fejleményeket illetően.

A Yellowstone tavaly év végén sugárzott ötödik évada a széria első fele óta szünetel. A fennakadás oka kissé homályos volt, a produkciótól származó források Kevin Costner zsúfolt időbeosztásával magyarázták a leállást, míg a színész csapatából származó források azt állították, hogy Taylor Sheridan showrunner vállalt túl sok projektet.

Utóbbi pedig arra hivatkozott, hogy a Paramount egyre több tartalmat szeretne a streamingszolgáltatása számára. Sheridan, aki jelenleg a színészsztrájkok támogatása miatt szintén letette a lantot, úgy nyilatkozott Costnerről, hogy

ő [Kevin Costner] és a csatorna azon vitatkoztak, mikorra végezhet a Yellowstone-nal. Én azt mondtam, hogy »Természetesen kidolgozhatunk egy ütemtervet [a kívánt kilépési dátum] felé«, amit meg is tettünk.

Ugyanis Kevin Costnernek volt egy álomprojektje is, amit nagyon szeretett volna megrendezni, azonban a sűrű időbeosztás miatt nem volt rá ideje. A Hollywood Reporter információi szerint most igyekeznek meggyőzni a színészt, hogy forgasson le még néhány részt a sorozatból, hogy méltó módon írhassák ki karakterét a történetből – bár a forgatókönyvek még nem készültek el.

Sheridan elmondta, hogy nem változott a véleménye Kevin Costner színészi kvalitásairól, ám mégis csalódott benne, mivel szerinte „megcsonkítja a saját karakterét”.

Elmondása szerint John Dutton karakterét sosem tervezték a sorozat végéig a történetben tartani, így a Yellowstone befejezésén Costner kiírása nem változtat.

Kevin Costner szombati bírósági nyilatkozatai mégis azt sugallták, hogy ha karaktere valóban kikerül az ötödik évadban, az egy hatalmas csonkításnak számít, tekintve, hogy az eredeti terv szerint hét évadon keresztül szerepelt volna.

Rovatok