Index Vakbarát Hírportál

Választott Amerika, ő lett a legszebb a vidéken

2023. szeptember 30., szombat 14:29

Egy Utah államból származó nő, a 23 éves Noelia Voigt nyerte a Miss USA 2023 szépségversenyt, amelynek döntőjét péntek éjjel rendezték meg Nevada államban, Renóban, a Grand Sierra Resortban.

A CNN beszámolója szerint a döntő előtt mind az 50 tagállam megválasztotta a saját szépét, őket győzte le Noelia Voigt.

A döntőben az 50 fős mezőnyt először 20 főre szűkítették le. Ezután a megmaradt versenyzők bikiniben, majd estélyi ruhában is végigvonultak a közönség előtt.

A két vonulás után öt főre redukálódott a mezőny: Noelia Voigton kívül a Hawaii államból érkezett Savannah Gankiewicz, a pennsylvaniai Jasmine Daniels, a texasi Lluvia Alzate és a wisconsini Alexis Loomans jutott el eddig.

Közülük végül Utah állam szépe aratott győzelmet, udvarhölgye pedig Savannah Gankiewicz lett. A CNN szerint Voigt a döntőben azt mondta, hogy „kétnyelvű venezuelai–amerikaiként” azon dolgozna a szépségkirálynővé választása után, hogy az Egyesült Államokban élő különféle etnikai közösségek közt kapcsolatot teremtsen.

Először szerepelt házas nő a szépségversenyen, tini-szépségkirálynőt is választottak

A CNN azt is megjegyezte, hogy a pénteki döntőben – egy nemrég történt szabálymódosításnak köszönhetően, amit itt is említettünk – már nemcsak „Miss”-ek, hanem egy „Mrs.” is megmérettethette magát az amerikai szépségversenyen.

Vagyis először versenyezhetett házas nő, méghozzá a Maine államból érkezett Juliana Morehouse-Locklear személyében. Ő végül az első, 20-as szelektálásnál esett ki a döntőben. 

A pénteki döntő előtt csütörtökön az amerikai tinédzser-szépségverseny, a Miss Teen USA döntőjét is megtartották, szintén a nevadai Grand Sierra Resortban. Ott a 16 éves UmaSofia Srivastava győzött New Jersey-ből, az udvarhölgye az 19 éves Stephanie Skinner lett New Yorkból. 

Magyarországon pár hónapja már megválasztották a Miss World Hungary győztesét. A döntőben történt egy kis baki is.

Rovatok