Index Vakbarát Hírportál

Azahriah 2.0: kígyózó sorok, lefagyott online értékesítő rendszer

2023. október 13., péntek 11:56

Október 13-án, pénteken 10:13-tól indult a jegyértékesítés Azahriah második, 2024. május 26-i Puskás Aréná-s koncertjére, miután a fiatal előadó május 25-i koncertjére pillanatok alatt elfogytak a jegyek. A második koncert jegyvásárlására létrehozott oldalon ismét több mint tízezren kerültek várólistára, majd a rendszer le is fagyott azonnal.

Mint írtuk, a 21 éves Azahriah az első magyar előadó, aki önálló koncertet ad a Puskás Arénában, ráadásul rögtön duplázik. A május 25-i telt házas koncert jegyvásárlásakor több rajongó is arra panaszkodott, hogy az értékesítés indulásakor szinte azonnal várólistára kerültek, és több mint 20 ezren várakoztak előttük a virtuális sorban. Olyan beszámolók is érkeztek, amelyek szerint voltak, akik a honlap lefagyása miatt nem tudtak jegyet venni. Hiába voltak gyorsak, a rendszer végül őket is várólistára tette.

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel hirdették meg a dupla koncertet, a május 26-i koncert jegyértékesítése pénteken indult. A vásárlással azonban ismét meggyűlt a rajongók baja.

Az értékesítés indulásakor, 10 óra 13 perckor a jegyvásárlásra létrehozott honlapot megnyitva egy üzenet jelent meg, amely arról tájékoztatott, hogy várólistára kerültünk. 

Az üzenet szerint 11 ezer 398-an várakoztak még előttünk.

Tíz perccel később már „csak” 10 650 ember várakozott, míg 10 óra 27 percre teljesen lefagyott a rendszer, és az oldalon megjelent a hibaüzenet.

Pár perccel később felcsillant a remény, 116 várakozó után már megjelent a jegyvásárlás lehetőségét kínáló gomb, azonban az nem működött, a rendszer pedig ezt követően végleg lefagyott.

Kígyózó sorok

Voltak, akik biztosra akartak menni, így személyesen jelentek meg a Broadway Jegyiroda előtt, hogy részt vehessenek Azahriah koncertjén.

A helyszín előtt azonban hosszú kígyózó sorokban várakoznak az emberek, valószínűleg órákba telik, míg valaki jegyet kap a koncertre.

„Az érdeklődés nem csökkent Azahriah második koncertje iránt! A Broadway Jegyiroda előtt is már sokan várakoznak” – írta az iroda Facebook-oldalán.

Mint megírtuk, a 21 éves dalszerző-énekes napjaink egyik legnépszerűbb magyar előadója: YouTube-megtekintései hamarosan átlépik a 323 milliót; a Spotifyon havonta mintegy 25 milliószor játsszák le a számait. 

Azahriah először megtöltötte a Budapest Parkot, tavaly a Sziget Nagyszínpadán lépett fel, idén pedig telt házas koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában. Pályafutását még Paul Street néven, youtuberként kezdte, énekesként és dalszerzőként 2021-ben lépett először színpadra.

Abban az évben nyert az MTV EMA helyi előadó kategóriájában, és a OneRepublic előzenekaraként színpadra állhatott a Hősök terén. Mára az egyik legfelkapottabb magyar előadóvá vált; júniusban a Stadiumx producerduóval, a Grammy-díjas Sam Martin énekessel jelentetett meg közös dalt és klipet Heaven címmel, önálló albumot legutóbb Memento címmel adott ki.

Idén novemberben pedig tízállomásos európai turnéra indul, ennek koncertjei nagyrészt már most telt házasak.

Rovatok