Index Vakbarát Hírportál

Gundel Takács Gábor visszatér az RTL képernyőjére

2023. október 26., csütörtök 12:44

Négy új csatornát, sosem látott gameshow-t, realityt és sorozatokat is bejelentett Kolosi Péter, az RTL Magyarország tartalomért felelős vezérigazgató-helyettese a Big Picture 2024-es konferenciáján – ahol az is kiderült, hogy Gundel Takács Gábor is a csatornán lesz látható jövőre.

A hazai nagy televíziós műsorszolgáltatók idén is a Big Picture 2024 konferencián gyűltek össze, hogy bejelentsék legfrissebb híreiket, újdonságaikat és a jövő év legnagyobb durranásait. A MEME, azaz a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete rendezésében évente megtartott eseményt most is az egyesület elnöke, dr. Tóth Csaba nyitotta meg.

Köszöntője elején nem kis meglepetésre az elmúlt hetekben három Puskás Aréna-koncertet is előjegyző Azariah került szóba, ugyanis az előadó hatását párhuzamba hozta a tévés iparággal, mivel véleménye szerint a rohanó világban az élmények hajhászása lett a megszokott – ehhez pedig a televíziós műsorszolgáltatóknak is igazodniuk kell. Ez rendkívül fontos, mivel a közösségi média térnyerése tovább erősítette ezt a jelenséget, azonban kiemelte, ennek ellenére

MÉG MINDIG ODAVANNAK A TÉVES TARTALMAKÉRT AZ EMBEREK.

Úgy gondolja, hogy a tavaly itthon is kicsúcsosodó streamingdömping fontos lépés volt a nézői igények teljes körű kiszolgálása felé, elég csak példának felhozni az RTL+-t, amelynek nézettsége mára alig marad el a Disney+-tól, mivel a hazai piacon továbbra is a magyar tartalom az úr.

Négy új csatornát és Gundel Takács Gábor műsorát is bejelentette az RTL 

Az eseményen a két nagy kereskedelmi televízió közül az RTL bejelentésére került előbb sor, a jövő évi tervekről és az eddig elért mérföldkövekről Kolosi Péter, az RTL Magyarország tartalomért felelős vezérigazgató-helyettese számolt be a konferencián.

Elsőként az idei év végén érkező újdonságokról számolt be a csatorna képviselője, így megtudhattuk, hogy a vasárnap elrajtoló Sztárbox, majd a jövő héten induló Házasodna a gazda új évada után képernyőre tűzik a Traitors, azaz az Árulók című műsort Árpa Attila vezetésével, amiben 22 híresség méreti meg majd magát. Érkezik A város királynői című reality is, amely a külföldi The Real Housewives mintájára készült, majd a Lego Masters építős műsorát követhetik végig a csatorna nézői. 

Az idei év legnagyobb újdonsága mégsem egy műsor lesz, ugyanis a változó, egyre szélesebb igények kiszolgálása érdekében

december 15-én négy új csatornát is elindít az RTL.  

A kínálatba érkezik a Kölyök Klub, a Sorozat Klub, a Mozi Klub és az RTL Otthon csatorna is, emellett pedig az RTL Kettő kínálata is megújul, több népszerű sitcom, többek között a Jóbarátok és az Agymenők is a csatornán lesz követhető. 

A csatorna egyik legnagyobb újdonsága, hogy megszerezték a Bajnokok Ligája jövő évi közvetítési jogát is, ráadásul a mérkőzéseket nemcsak a televízióban, de tableten is telefonon is élőben tudják majd követni a sportrajongók. 

A reality- és sorozatrajongók sem maradnak jövőre program nélkül, hiszen újra lesz Éden Hotel, amelyet Mexikóban forgatott a csatorna Miller Dávid műsorvezetésével. Az RTL emellett egy teljesen új, itthon még sosem látott formátummal is készül, ugyanis érkezik a Kanapéhuszárok című műsor, amelyben hétköznapi tévénézők műsorokra adott reakcióit követhetjük majd végig, de visszatér a Cápák között is. 

Nagy durranás, hogy a legutóbb az ATV műveltségi vetélkedőiben feltűnt

Gundel Takács Gábor újra látható lesz az RTL-en, ugyanis egy hollandiában forgatott gameshow, AZ ugrás műsorvezetője lesz.  

A csatorna fikciós műsorkínálata sem gyengül 2024-ben, hiszen több saját gyártású film és sorozat is látható lesz a különböző felületeken, újdonságként jön …a szomszéd teheneA renitens és az Aranyszív, emellett pedig továbbra is látható lesz a Gólkirályság és a Mi kis falunk is.

A másik nagy kereskedelmi csatorna, a TV2 délután tesz bejelentést, amelyről az Index is beszámol majd. Vidus Gabriellával, az RTL Magyarország vezérigazgatójával készített interjúnkat itt olvashatják.

(Borítókép: Szollár Zsófi / Index)

Rovatok