Index Vakbarát Hírportál

Egyre nagyobb a visszhangja Angelina Jolie kijelentésének, már az izraeli elnök is megszólalt

2023. november 7., kedd 21:03 | aznap frissítve

Nemcsak édesapjánál, de az izraeli elnöknél is kiverte a biztosítékot Angelina Jolie izraeli–palesztin fegyveres konfliktusról alkotott véleménye. Isaac Herzog, Izrael elnöke nyilvános kritikát fogalmazott meg a hollywoodi sztárral szemben.

Heves bírálatok érik Angelina Jolie hollywoodi színésznőt az izraeli–palesztin fegyveres konfliktussal kapcsolatos kijelentései miatt. Ezúttal Isaac Herzog, Izrael elnöke fogalmazott meg kritikát Jolie-val szemben.

Angelina Jolie nem ad lehetőséget az izraeli népnek, hogy megvédje magát

– fogalmazott Herzog egy interjúban.

A kijelentés előzményéül az szolgálhatott, hogy Angelina Jolie az Instagram-profilján kommentálta a jelenlegi izraeli helyzetet. Az első ezzel kapcsolatos bejegyzésében elítélte a Hamász október 7-i terrortámadását, ám anélkül, hogy megnevezte volna a Hamász terrorszervezetet. Jolie azt írta, hogy „dühös”, mert „annyi ártatlan civil halt meg”.

A színésznő úgy folytatta: „Imádkozom a túszok azonnali, biztonságos hazatéréséért”. Mint ismert, több mint 240 túsz még mindig a Hamász kezén van, sorsuk egyelőre ismeretlen.

Jolie szerint Gáza egy „szabadtéri börtön” 

Egy másik posztban Jolie egy olyan fotóról írt, amely látszólag egy rakétatámadás utáni gázai területet ábrázol:

Ez egy csapdába esett lakosság szándékos bombázása, akiknek nincs hová menekülniük. Gáza már majdnem két évtizede szabadtéri börtön, és gyorsan tömegsírrá válik

– tette közzé az Instagram-fiókján.

Izrael elnöke bekapcsolódott a vitába, és egy nyilatkozatban közvetlenül utalt Jolie vádjára, miszerint Gáza „szabadtéri börtön” lenne.

Gáza egy börtön, de nem Izrael miatt. Izrael kivonult Gázából. Gáza egy iráni bázis, ahová beszivárgott a terror

– szögezte le Herzog.

Herzog elmondta, hogy messzemenőkig nem ért egyet Angelina Jolie kijelentéseivel, szerinte ugyanis a színésznő soha nem járt Gázában, hogy személyesen győződjön meg a helyzetről. Hozzátette, hogy Gázában, bár háború zajlik, az embereknek lehetőségük van elmenekülni.

Nemcsak Izrael elnöke, de saját édesapja is kritizálta Angelina Jolie-t az izraeli terrortámadás óta. Az Index is írt arról, hogy Jon Voight Oscar-díjas színész a politikai nézetei miatt állt bele a lányába. A 84 éves színész a Twitter-oldalán tett közzé egy videót, amelyben elmondja, hogy mélyen csalódott lányában, Angelina Jolie-ban, amiért Izrael katonai műveleteit ítélte el, és ezzel szerinte a Hamász terroristái mellé állt.

Ahogyan arról beszámoltunk és folyamatosan tudósítunk, pontosan egy hónappal ezelőtt, október 7-én a Hamász terroristái támadást indítottak Izrael ellen a Gázai övezetből. Izrael válaszcsapásként légi és szárazföldi hadműveletet indított a Gázai övezetben. A támadásnak több mint 1400, többségében civil áldozata van. A gázai egészségügyi hatóság 10 ezerre becsüli a halálos áldozatok számát, 4 ezernél is több a gyermek köztük.

Az Index ezen a napon is figyelemmel kíséri az Izrael és a Hamász közötti konfliktust, a legfontosabb eseményekről percről percre frissülő cikkben számolunk be.

Rovatok