Index Vakbarát Hírportál

Daniel Radcliffe bevallotta, hogy nem tud dokumentumfilmet rendezni

2023. november 24., péntek 07:43

A Harry Potter szerepében ismertté vált színész maga dolgozta volna fel dublőrének történetét. A bemutatón mondta el, hogy kiderült: nem tudja, hogy kell filmet csinálni.

Majdnem az őt alakító kaszkadőr balesetéről szólt Daniel Radcliffe rendezői debütálása. A Harry Potter-filmek főszereplőjét alakító színész az HBO dokumentumfilmjének, A fiú, aki élt bemutatóján beszélt egy nyilvános videóhívásban a forgatás alakulásáról.

Volt pár dolog, amit azért vettünk fel, mert valamiért azt gondoltam – anélkül, hogy valaha próbáltam volna –, hogy tudom, hogy kell dokumentumfilmet rendezni. Aztán kiderült, hogy nem tudom. Egyáltalán

– mondta Radcliffe.

A dokumentumfilm David Holmes kaszkadőrről szól, aki A halál ereklyéi című film forgatásán szenvedett súlyos balesetet, ami után kerekesszékbe kényszerült.

Radcliffe saját alkalmatlanságával szembesülve kérte fel a film rendezésére Dan Hartley-t, akit ugyancsak a Harry Potter-filmeken dolgozva ismert meg. Miután Radcliffe megmutatta neki az elkészült felvételeket, Hartley felvetette, hogy mi lenne, ha újrakezdenék az egészet.

Holmes a bemutatón azt mondta, hogy a film elsősorban a reményről szól.

A remény az első dolog, amit keresned kell, és az utolsó dolog, amit elengedsz. Elég nagy a felfordulás a világban, ugye? Az a kollektív támogatás, ami lehetővé tette, hogy éljem az életem, és az, amit alkotni tudunk, hogy ha szeretjük egymást és bízunk egymásban – szerintem mindannyian nyíltabban vállalnunk kellene a sebezhetőségeinket. Ez tesz minket emberré, nem kellene szégyellnünk semmilyen formában. A sebek tesznek azzá, akik vagyunk

– szögezte le.

(Variety)

Rovatok